Familie de medici, arestată pentru trafic de persoane

Familie de medici, arestată
pentru trafic de persoane

O parte dintre tinerele racolate de cei trei au fost obligate să se prostitueze. FOTOArhivă.

Un medic din Republica Moldova, soţia şi fiul lor, au fost arestaţi de Tribunalul Braşov pentru 29 de zile după o anchetă a DIICOT.

Cei trei sunt acuzaţi de trafic de persoane. Recrutau tinere din Republica Moldova, prin anunţuri de mică publicitate privind angajări ca menajere în familii de medici, pe care însă le traficau şi exploatau sexual printr-un salon de masaj. Cei trei ar fi adunat din afacerea ilegală 300.000 de euro.

Părinţii erau medici cu atestat în Republica Moldova şi au venit în Braşov acum patru ani ani alături de fiul lor, care este student la medicină în Constanţa. Au deschis saloane de masaj erotic în Braşov, Cluj şi Contanţa şi au obligat 26 de fete să se prostitueze sub acest paravan. Un masaj erotic costa între 200 şi 300 de lei, iar fetele aveau şi şase clienţi pe zi.

Potrivit şefului DIICOT Braşov, Cătălin Borcoman, citat de Mediafax, iniţial, cele trei persoane au fost cercetate pentru proxenetism, însă în urma verificărilor s-a adăugat o nouă acuzare, cea de trafic de persoane, după ce s-a constatat că o parte dintre fetele angajate  la saloane de masaj erotic din Braşov, Constanţa şi Cluj, erau constrânse să se prostitueze, în timp ce altele practicau prostituţia de bunăvoie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: