Fabrică de confecţii cu 200 de angajaţi, închisă din cauza unui focar de Covid-19. Ce spun autorităţile

Fabrică de confecţii cu 200 de angajaţi, închisă din cauza unui focar de Covid-19. Ce spun autorităţile

FOTO Arhivă Adevărul

Cel puţin 14 zile de aici încolo niciun angajat nu se va mai întoarce la lucru în fabrica amintită. Oamenii vor sta în izolare, iar în acest interval se va face şi dezinfectarea spaţiilor de producţie şi a birourilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Creşterea numărului de teste pentru Covid-19 efectuate în ultima vreme la Braşov a adus şi o creştere destul de importantă a numărului de infectări depistate. De altfel, în weekendul trecut,  judeţul a fost lider în clasamentul naţional după numărul de persoane găsite infectate cu SARS-Cov-2. 

După cum a declarat luni, 6 iulie, Anca Bâtiu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, statisticile scot la iveală şi o latură negativă, dar şi una pozitivă în privinţa gestionării pandemiei. „Se înregistrează multe focare de comunitate, dar sunt din rândul persoanelor aflate în izolare, ceea ce înseamnă că decizia izolării este una bună”, a spus Bâtiu.

Interesant este că multe dintre cazurile noi provin din companii care au decis să îşi testeze angajaţii, pe cheltuiala firmei. „Oamenii se bucură că vor fi testaţi, dar pe urmă se supără când ies pozitiv şi trebuie să se interneze”, a mai spus Bâtiu.

În urma testărilor făcute de companiile braşovene a apărut şi prima situaţie specială: o fabrică de confecţii cu circa 200 de angajaţi a fost închisă după ce 12 persoane dintr-un schimb au fost depistate pozitiv la testul pentru COVID-19.  Angajaţii au fost trimişi în izolare pentru 14 zile, iar fabrica urmează să fie igienizată.

Vă mai recomandăm şi:

Externarea la cerere a pacienţilor cu COVID-19 îi exasperează pe medici: „Suntem glugă de coceni“

Cel mai mare spital din sud-estul României, în pragul colapsului. Medicii  au nevoie de perfuzii şi de oxigen pentru a continua să muncească

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: