Expoziţie de cultură populară la Castelul Bran

Expoziţie de cultură populară la Castelul Bran

Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv turistic al României.

Lăsata Secului– Moment important în viaţa satului este o expoziţie în cadrul căreia vizitatorii vor putea vedea reconstuirea a două obiceiuri populare, dar şi fotografii din lumea satului românesc.

Expoziţia va fi vernisată marţi, 08 aprilie 2014, ora 13.00 şi cuprinde trei secţiuni care reflectă viaţa satului românesc:

reconstituirea obiceiului „Roata în flăcări”, specific localităţii Şinca Nouă din Ţara Făgăraşului -  obicei tradiţional ce se desfăşoară la cumpăna dintre iarnă şi primăvară, cel cu care se încheie “Câşlegile” şi  începe Postul Paştelui.

reconstituirea obiceiului “Fărşang”, specific comunităţii maghiare din Ţara Bârsei - sărbătoare a măştilor ce înfăţişează o altă realitate în care tot ceea ce este firesc şi normal se anulează, făcând loc exagerărilor şi grotescului înainte ca perioada de post şi resemnare să înceapă. Obiceiul este practicat astăzi de comunităţile din Apaţa şi Ormeniş.

prezentare de fotografie cu secvenţe din lumea satului, fotografii realizate de MARCO ALGASOVSCHI din Braşov. Perioda de desfăşurare a evenimentului este 08 aprilie – 04 mai 2014.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: