Evaziune fiscală de peste un milion de lei cu alcool vândut la negru

Evaziune fiscală de peste un milion de lei cu
alcool vândut la negru

Alcoolul a fost confiscat. FOTOArhivă.

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au filat timp de şase luni un bărbat din Covasna care a făcut o adevărată avere din contrabandă cu alcool.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate de poliţişti,s-a stabilit că,în perioada iunie  2012-decembrie 2012,suspectul principal în acesta caz, un covăsnean de 40 ani,a achiziţionat în mod repetat alcool sanitar,dintr-un centru commercial din municipiul Braşov,personal sau prin intermediul altor persoane. Alcoolul astfel achiziţionat era transportat apoi în judeţul Covasna,unde era procesat folosind instalaţiile menţionate,iar produsul rezultat era ambalat în recipienţi de 1,2 şi 3 litri şi vândut ca alcool etilic de consum alimentar,către diverse persoane fizice.

În baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Braşov,poliţiştii au efectuat,în zilele de 03.01.2013 şi 04.01.2013,opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului Covasna. Poliţiştii au identificat,în patru dintre locaţiile percheziţionate,două instalaţii artizanale de transformare alcool, 296 litri alcool etilic provenit din alcool sanitar, prelucrat cu cele două instalaţii,precum şi documente de achiziţie pentru alcool sanitar,emise de un centru comercial din municipiul Braşov.

Suspectul a  fost reţinut de poliţişti,pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală,şi prezentat magistraţilor,care au emis pe numele lui mandat de arestare preventivă,pe o perioadă de 29 zile.Prejudiciul estimat cauzat bugetul consolidat al statului este de 1.222.000 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: