Evacuare spectaculoasă a vechiului aparat RMN de la Judeţean. Va fi înlocuit cu unul de ultimă generaţie

Evacuare spectaculoasă a vechiului aparat RMN de la
Judeţean. Va fi înlocuit cu unul de ultimă generaţie

A fost nevoie de spargerea unui zid pentru scoaterea aparatului. FOTObzb.ro

Vechiul RMN avea 15 ani şi era depăşit. Noul aparat care îl va înlocui costă un milion de euro şi este de ultimă generaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vechiul aparat RMN de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a fost demontat. Pentru scoaterea lui din spital a fost nevoie de o operaţiune spectaculoasă. Un zid al spitalului a fost spart, iar aparatul a fost scos afară cu ajutorul unei macarale.

În perioada următoare se va amenaja spaţiul în care va fi amplasat noul aparat. Acesta este de ultimă generaţie şi a costat un million de euro. De asemenea, odată cu sosirea acestui RMN va exista o bază de date cu testele făcute care va putea fi accesată de la orice spital din lume. Astfel, dacă medicii au vreun dubiu pot cere opinia colegilor din alte ţări sau din România. Dacă va fi adus săptămâna viitoare, noul aparat va fi funcţonal peste o lună.

„Săptămâna viitoare voi merge la Bucureşti, pentru a discuta cu responsabilul din Ministerul Sănătăţii care se ocupă de acest proiect. Sperăm ca noul echipament să fie adus la finalul acestei luni, aşa cum a anunţat şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, când a fost la inaugurarea Maternităţii Braşov. Aparatul costă peste un milion de euro, este de ultimă generaţie. Spaţiul va trebui să îl amenajăm noi, iar montarea şi punerea în funcţiune fac parte din contractul derulat de Ministerul Sănătăţii”, a declarat Adrian Gabor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov într-o conferinţă de presă.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: