FOTO VIDEO Eurocopter România a modernizat 20 de elicoptere PUMA pentru Forţele Aeriene Regale Britanice

FOTO VIDEO Eurocopter România a modernizat 20 de elicoptere PUMA
pentru Forţele Aeriene Regale Britanice

Ultimul elicopter PUMA modernizat a fost livrat astăzi. FOTOSimona Suciu

Românii  le-au demonstrat tuturor celor care iniţial s-au opus parteneriatului că pot lucra la cel mai înalt nivel şi au reuşit să aducă vechile elicoptere în secolul XXI.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele 20 de elicoptere au fost modernizate în 23 de luni, iar ultimul aparat a fost predat astăzi Forţelor Aeriene Regale Britanice. Elicopterele Puma au fost fabricate în 1970, iar specialiştii de la Eurocopter România de la Ghimbav au reuşit să le aducă în secolul XXI. 

Programul Puma Life Extension a presupus pentru fabrica de la Ghimbav un contract de 22 de milioane de euro care a prevăzut modernizarea completă a aparatelor de zbor . Noul RAF (Royal Air Force) Puma 2 are acum dotări de ultimă generaţie, un pilot automat şi două motoare Makila care permit aparatului să zboare mai sus, mai repede şi pe distanţe mult mai lungi.

Noul elicopter  poate fi adaptat pentru orice de necesităţi de la misiuni militare, umanitare, dar şi la transport persoane sau sevicii VIP. În urma modernizărilor făcute la Ghimbav, aparatul de zbor a câştigat încă 15 ani de viaţă, o putere în motor cu 35% mai mare şi un consum de combustibil cu 25% mai mic.

„Ne aflăm la finalul unui contract important, unul de care suntem foarte mândri. Ne bucură faptul că în ultimii doi ani am avut ocazia să ne demonstrăm competenţele în acest domeniu. Parteneriatul cu Forţele Aeriene Regale Britanice a reprezentat un pas important în evoluţia Eurocopter România, iar faptul că am obţinut aceste rezultate dovedeşte capacitatea noastră de a furniza servicii la cele mai înalte standarde internaţionale şi de a reuşi să răspundăm celor mai exigente cerinţe ale clienţilor din întreaga lume“, a declarat Jean Louis Mascle, directorul general executiv Eurocopter România.

Românii au făcut o demonstraţie de profesionalism

La evenimentul festiv, care a marcat încheierea contractului, au fost prezenţi şi Colin James, reprezentantul Airbus Helicopter din Marea Britania, Mickael Peru, de la compania mamă Airbus, Owen Barnes, reprezentantul Ministerului Apărării din Marea Britanie, dar şi excelenţa sa Paul Brummel, ambasadorul Marii Britanii în România. Cu toţii au recunoscut că românii au făcut o treabă extraordinară şi le-au demonstrat celor care au fost împotriva acestui proiect că s-au înşelat amarnic. În momentul în care contractul a fost atribuit fabricii din România, presa britanică a protestat vehement pe motiv că muncitorii englezi pot face modernizările. Acum însă şi cei mai sceptici au recunoscut că fabrica de la Ghimbav este un reper pe piaţa mondială a recondiţionărilor de elicoptere.

„Dorim să mulţumim oamenilor de la Eurocopter România pentru munca extraordinară pe care au făcut-o. Şi cei care au avut îndoieli la început au recunoscut acum meritele acestei echipe. Elicopterele PUMA au o tradiţie extraordinară în Marea Britanie, iar acum, după ce au fost modernizate, pot participa la misiuni militare, dar şi la misiuni umanitare. Piloţii care le-au testat au spus că este o plăcere să zbori cu ele şi pot face faţă în cele mai ostile medii. Aceste elicoptere au un rol extrem de important în sistemul de apărare al Marii Britanii“, a declarat Owen Barnes, reprezentantul Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a ţinut să aducă mulţumiri speciale românilor. „ Vreau să mulţumesc echipei de la Eurocopter România pentru o misiune bine îndeplinită. Mulţumim dragi pieteni pentru o frumoasă demonstraţie de profesionalism“, a declarat excelenţa sa Paul Brummel, ambasadorul Marii Britanii în România.

Fabrică de renume mondial

Eurocopter România de la Ghimbav este o filială a Airbus Helicopters şi a fost înfiinţată în anul 2012. Are 180 de angajaţi şi, de la an la an, cifra de afaceri a tot crescut ajungând acum la 38 de milioane de euro. De şapte ani compania se ocupă de  întreţinerea şi modernizarea elicopterelor PUMA şi SUPER PUMA fiind un adevărat lider de piaţă la nivel mondial. Potrivit conducerii companiei, anul următor, fabrica de la Ghimbav va avea contracte pentru modernizarea elicopterelor PUMA din zona Africii şi a Orientului Mijlociu, dar se vor semna şi contracte militare ale căror detalii nu pot fi dezvăluite. Reprezentanţii Airbus intenţionează să extindă fabrica de la Ghimbav şi să contruiască o nouă hală de câteva zeci de milioane de euro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 20 de elicoptere au fost modernizate în 23 de luni, iar ultimul aparat a fost predat marți, 9 decembrie 2014, Forţelor Aeriene Regale Britanice. Elicopterele Puma au fost fabricate în 1970, iar specialiştii de la Eurocopter România de la Ghimbav au reuşit să le aducă în secolul XXI FOTO Simona Suciu

Imagini din aceeasi galerie
  •  20 de elicoptere au fost modernizate în 23 de luni, iar ultimul aparat a fost predat marți, 9 decembrie 2014, Forţelor Aeriene Regale Britanice. Elicopterele Puma au fost fabricate în 1970, iar specialiştii de la Eurocopter România de la Ghimbav au reuşit să le aducă în secolul XXI FOTO Simona Suciu
  • Elicopter PUMA modernizat de Eurocopter România FOTO Simona Suciu
  • Elicoptere PUMA modernizate de Eurocopter România FOTO Simona Suciu
  • Elicopter PUMA modernizat de Eurocopter România FOTO Simona Suciu
  • Elicopter PUMA modernizat de Eurocopter România FOTO Simona Suciu
  • Elicopter PUMA modernizat de Eurocopter România FOTO Simona Suciu
Distribuie imaginea
citeste totul despre: