Edilii din Făgăraş vor să pună barieră pe DN 1 la intrarea în oraş. Sunt supăraţi că CNADNR nu finanţează Ocolitoarea Municipiului

Edilii din Făgăraş vor să pună barieră pe DN 1 la
intrarea în oraş. Sunt supăraţi că CNADNR nu
finanţează Ocolitoarea Municipiului

Drumul care traversează Făgăraşul este plin de gropi.

Autorităţile locale s-au supărat după ce Comisia de Transporturi a refuzat din nou să finanţeze construirea unei centuri pentru municipiul Făgăraş, deşi această finanţare este aşteptată mai mulţi ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Edilii au anunţat că vor face o dezbatere de public şi fie vor monta bariere, iar maşinile de mare tonaj vor plăti taxă pentru de traversa oraşul, fie vor restricţiona accesul şi vor permite tirurilor să circule doar noaptea, timp de două ore între 22.00 şi 00.00. Drumul care traversează Făgăraşul este foarte aglomerat. Toate maşinile care merg pe DN1 spre Sibiu trebuie să treacă prin Făgăraş. Din cauza maşinilor mari drumul este praf, deşi în 2004 s-au investit 54 de miliarde de lei vechi. Pentru reparaţii acum ar fi nevoie de 80 de miliarde de lei vechi, adică bugetul Făgăraşului pentru un an.

„Am gândit o soluţie de restricţionare a traficului şi vom face o dezbatere publică, timp de 30 de zile, după care vom aproba o hotărâre de Consiliu Local în acest sens. Ne gândim la două variante, fie vom monta bariere la intrarea în oraş, iar camioanele vor urma să plătească o taxă, fie le restricţionăm accesul şi le permitem să circule doar între orele 22.00 - 00.00, astfel ca să evităm  accidentele, fiindcă am avut recent un incident grav, în urma căruia o fetiţă a murit“, a precizat primarul Sorin Mănduc.

Pe aceeaşi temă:

Se repară podul pericol dintre Braşov şi Covasna

Camere video la intrările din judeţul Braşov

Braşovul va avea trei autrostrăzi în 2018

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: