Edilii din Făgăraş au eliminat „taxa pe ţeavă” de la Ecoterm

Edilii din Făgăraş au eliminat „taxa pe ţeavă” de la Ecoterm

Viceprimarul Valentin Clonţ a explicat motivele pentru care a fost eliminată taxa FOTO Sebastian Dan

Viceprimarul municipiului Făgăraş, Valentin Clonţ, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că autorităţile locale au decis eliminara taxei pe ţeavă, impusă prin regulamentului serviciului de alimentare cu energie termică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această taxă era impusă tuturor făgărăşenilor, indiferent dacă erau racordaţi sau nu la sistemul de termoficare. Modificarea urmează să fie aprobată şi de către Adunarea Generală a Asociaţilor de la Ecoterm şi apoi să intre în vigoare.

„La momentul adoptării acestei taxe s-a considerat că toţi locuitorii trebuie să plătească căldura dată de ţevile care trec prin subsolurile blocurilor sau prin apartamente. În acest moment sunt racordate 1.880 de locuinţe, unde locuitorii plătesc 235 lei/Gcal, în contextul în care preţul de producţie este 480 lei/Gcal, restul fiind subvenţionat de la bugetul local. Taxa pe ţeavă se calcula pe fiecare locuinţă, se ajungea de la 40 la 80 de lei/lună, chiar dacă ţevile erau izolate. În prezent sunt debranşate 75% dinte locuinţele din Făgăraş, iar nemulţumirile populaţiei faţă de aceste taxe au determinat peste 700 de procese, aflate pe rolul instanţei în prezent”, a precizat Valentin Clonţ.

Societatea care asigură furnizarea apei calde şi căldurii în sistem centralizat este Ecoterm, firmă care este în insolvenţă, iar administraţia Făgăraşului nu are niciun fel de beneficiu din această sumă.

Ecoterm era model naţional ca sistem de termoficare modern, modernizat în 1999, cu o tehnologie complet automatizată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: