Drumurile morţii din judeţul Braşov. Sunt patru zone extrem de periculoase, acoperite cu polei

Drumurile morţii din judeţul
Braşov. Sunt patru zone extrem de periculoase, acoperite cu polei

Cele mai multe accidente au loc din cauza vitezei. FOTO Adevărul.

Cele mai multe accidente rutiere soldate de morţi au avut loc în ultimii patru ani pe DN 11 în zona localităţii Hărman.

Zona kilometrului 7-8 de pe DN 11 este una neagră. Aici au avut loc zece accidente, în urma cărora aşpet oameni au murit şi alte câteva zeci au fost răniţi.

În judeţul nostru mai sunt două sectoare periculoase, zona Predeal-Braşov şi Ghimbav Codlea-Vlădeni. altă zonă periculoasă în Braşov este pe DN 13, Drumul Morţii, în Pădurea Bogăţii. Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa în ultimii ani pe aceste porţiuni de drum. O

Cele mai multe accidente se produc atunci când aceste drumuri sunt acoperite cu polei. Aceste fenomen este anunţat şi în zilele următoare din cauza temperaturilor ridicate.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să ţină seama de câteva recomandări:

evitaţi acţionarea bruscă a mecanismelor de direcţie şi frânare, folosiţi cu precădere frâna de motor;       

asiguraţi-vă că instalaţiile de climatizare ale autovehicolului sunt în stare de funcţionare;

păstraţi distanţa între autovehicule şi circulaţi cu viteză redusă în condiţii de ceaţă şi/sau vizibilitate redusă;

pe porţiunile de drum acoperite cu polei sau gheaţă este periculoasă virarea concomitent cu frânarea întrucât autovehicolul poate derapa şi se poate pierde controlul acestuia;

conduceţi prudent pe poduri, sub poduri, în tunele şi pasaje rutiere. Nu uitaţi de capcanele pe care le puteţi întâlni pe aceste porţiuni de drum.

echipaţi autovehicolul cu anvelope corespunzătoare anotimpului rece. Sub temperatura de 7 grade celsius cauciucul anvelopelor de vară se rigidizează şi roţile îşi pierd aderenţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: