Drumul Ruşinii nu se mai repară. Banii se duc pe restanţele la deszăpezire

Drumul Ruşinii nu se mai repară. Banii se duc pe
restanţele la deszăpezire

Drumul Ruşinii este plin de cratere. FOTOAdevărul.

Cel mai prost drum din judeţul Braşov va rămâne în continuare plin de gropi, chiar dacă şoferii se plâng de ani întregi că şoseaua este aproape inpracticabilă. Consiliul Judeţean nu are bani pentru reparaţii.

Lucrările de pe raza comunei Comăna au fost sistate din lipsa banilor.  Oamenii care locuiesc în localităţile tranzitate de „drumul ruşinii” au ajuns deja la capătul răbdării şi sunt hotărâţi să protesteze din nou prin blocarea şoselei, cum s-a mai întâmplat de altfel şi cu ani în urmă.

„Firma care a executat deszăpezirea pe drumurile judeţene ne-a dat în judecată pentru plata unor facturi restante şi a trebuit să facem aceste plăţi. Ne pusesem speranţele în rectificarea bugetară de luna aceasta, că ne vor fi suplimentaţi banii pentru reparaţia şi întreţinerea drumurilor judeţene, ţinând cont că am primit destul de puţin. Din discuţiile pe care le-am avut cu parlamentarii braşoveni, rectificarea va fi pe minus, astfel că nu prea avem şanse să obţinem fondurile necesare. Avem un contract de 6,4 milioane de lei cu Ministerul Dezvoltării pentru drumuri şi probabil vom lua din acei bani pentru a face o parte dintre lucrări”, a explicat Mihai Pascu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Drum fără fundaţie

Drumul Şercaia-Hoghiz are o lungime de 25 de kilometri. Este într-o stare deplorabilă, nu are fundaţie, iar şoferii nu au cum să ocolească gropile. Toată şoseaua este plină de cratere. Consiliul Judeţeana a încercat de mai multe ori să obţină fonduri pentru repararea drumului, dar toate guvernele din ultimii ani au refuzat să dea finanţare. Consiliul Judeţean a propus chiar tranformarea şoselei în drum naţional pentru a obţine bani, dar nu a primit un avuz favorabil de la Bucureşti, deşi drumul este intens circulat.

Compania Lafarge care exploatează carierele din zonă a fost de acord că contribuie cu materiale pentru repararea drumului, dar nu să îl repare pe cheltuială proprie. Asta deşi drumul a fost în mare parte distrus de autovehiculele de mare tonaj care circulă spre fabrica de Hoghiz.

Pe aceeaşi temă:

Consiliul Judeţean vrea să introducă şi o taxă de drum pentru camioanele de mare tonaj

Guvernul nu dă bani pentru „Drumul Ruşinii“

Drumurile judetene vor fi doar plombate anul acesta

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: