Drama fetei pe care a muşcat-o ursul în faţa blocului: are dureri, coşmaruri şi îi e frică să iasă din casă. Părinţii au dat în judecată autorităţile

Drama
fetei pe care a muşcat-o ursul în faţa blocului: are dureri, coşmaruri
şi îi e frică să iasă din casă. Părinţii au dat în judecată
autorităţile

Diana Lazăr a fost muşcată de urs în faţa blocului. FOTOmonitoruldefagars.org

Părinţii Dianei Lazăr, fata atacată de urs în 23 octombrie 2017 în faţa blocului în care locuia din Făgăraş, au dat în judecată Ministerul Mediului, Primăria Făgăraş şi AVPS Făgăraş. Mama fetei spune că Diana are dureri mari la picior, coşmaruri şi îi este frică să iasă din casă. La trei luni de la incident, Primăria Făgăraş le-a acordat un ajutor de doar 1.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Diana Lazăr (14 ani) a fost atacată de un urs în faţa blocului în care locuia în municipiul Făgăraş, în 23 octombri 2017. Un alt bărbat a fost şi el muşcat de animal. Diana a fost rănită grav la picior şi a ajuns de urgenţă la spital. Au trecut de atunci trei luni, iar ursul încă nu a fost găsit. Vânătorii au autorizaţie pentru împuşcarea animalului.

Imediat după incident, Diana Lazăr a fost internată la Spitalul Municipal Făgăraş, unde a stat o săptămână. Părinţii au fost fericiţi când a fost externată însă coşmarul abia începea. „Iniţial ne-am bucurat că nu a fost mai rău, că fizic era relativ bine. Greul a început însă după ce Diana a venit acasă de la spital. Avea dureri extrem de mari la picior, atacuri de panică, nu putea dormi noaptea. În decembrie a fost internată la Spitalul de Psihiatriei din Sibiu. De atunci face permanent consiliere psihologică. Încă îi este frică să iasă singură din casă. Este un coşmar. Diana a fost un copil foatrte vesel, iar acest incident i-a furat practic toată copilăria“, spune Maria Lazăr, mama fetei.

Mama fetei spune că autorităţile nu s-au intersat de soarta Dianei. „Nimeni nu a venit să ne întrebe cum se simte, nimeni nu a vorbit cu noi. Am fost la Braşov la chirurgie plastică pentru a continua tratamentul la rana de la picior. Trebuie să folosească un gel care costă 200 de lei şi abia ajunge trei săptămâni. În plus Diana are dureri de fiecare dată când se schimbă vremea. Ne-am spus medicii că va avea aceste probleme toată viaţa. La Psiholog ne costă 50 de lei şedinţa. Noi suntem o familia de şapte membrii, eu sunt singura care are venit stabil, soţul doar ocazional. Ne este foarte greu, dar facem orice pentru copilul nostru“, mai spune femeia.

Procesul se va judeca la Tribunalul Braşov

Dezamăgiţi de nepăsarea autorităţilor, părinţii au dat în judecată Ministerul Mediului, Primăria Făgăraş şi AVPS Făgăraş. Procesul se va judeca la Tribunalul Braşov şi se aşteaptă acordarea primul termen în dosar. Mama Dianei nu a dezvăluit suma cerută drept despăgubiri, dar spune că nu banii au determinat-o să meargă în instanţă. „Avocatul mi-a spus să nu dau detalii despre proces. Aşteptăm să se dea primul termen, nu cred că va mai dura mult. Orice mamă ştie însă că nu banii sunt cei mai importanţi. Pe noi ne-a deranjat că nimeni nu s-a interesat de soarta Dianei. Stăm la trei blocuri distanţă de domnul primar. Acest dezinderes ne-a făcut în primul rând să ne adresăm justiţiei. Dacă veneau să stea de vorbă cu noi, să vadă cum se simte Diana, altfel ar fi stat lucrurile. În schimb Primăria ne oferă un ajutor de 1000 de lei. Noi am cheltuit însă mult mai mult. Nimic însă nu poate compensa calvarul prin care a trecut fata mea“, mai spune Naria Lazăr. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: