Drama unui braşovean la Londra: A rămas fără cei doi copii, care vor fi înfiaţi de o familie de homosexuali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durere fără margini pentru un braşovean, Florin Barbu, stabilit cu ani în urmă la Londra. Statul englez i-a luat cei doi copii, Diana, în vârstă de 8 ani, şi Andy, care împlineşte 5 ani pe 26 mai, pe care vrea să-i încredinţeze unei familii de homosexuali.

Florin Barbu a pierdut dreptul de a-şi vedea copiii în 22 decembrie 2014. I-au spus că are dreptul să le scrie o scriosare pe an. Este disperat şi nu ştie ce să mai facă. De marţi, 17 mai, intră în greva foamei, în faţa sediului Curţii Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg. 

Un alt lucru care l-a revoltat este faptul că i-a fost interzis să dea publicităţii situaţia în care se află, încălcându-i-se dreptul la liberă exprimare!

„La proces mi-au dat avertisment verbal şi au spus că dacă mai public ceva, îmi dau avertisment în scris şi apoi dacă mai public pot ajunge în închisoare. Pe Facebook eu nu am publicat nimic după proces. dar când am ajuns în Franţa am publicat tot”, ne-a declarat Florin Barbu.

Peste o lună va fi o nouă audiere în cadrul procesului („Adoption Hearing”), însă pentru cuplul de homosexuali.

Una dintre multele poveşti în care viaţa bate filmul

Florin a cunoscut-o pe Claudia, mama copiilor, în Londra, în 2007. Amândoi sunt cetăţeni români. Rezidenţa permanentă au obţinut-o după ce au venit pe lume cei doi copii. Florin Barbu spune că reprezentanţii Serviciului Social britanic au început să-i viziteze din 2012, când soţia sa lucra foarte mult şi avea şi o problema la un picior, motiv pentru ca lua morfină.

image

Mai mult, braşoveanul susţine că aceasta avea şi o realţie extraconjugală, dar a trecut peste acest lucru pentru că, spune el, este în interesul suprem al copiilor să rămână cu unul dintre părinţi, iar dacă minorii ajung la Claudia, el va avea dreptul să îşi viziteze copiii.

„Una dintre menţiunile din raporturile Serviciilor Sociale era că soţia venea târziu de la muncă şi îl alăpta deşi lua morfină şi Andi ar fi avut probleme din această cauză. Nu este adevărat, pentru că atunci avea trei ani şi nu se punea problema despre aşa ceva. Ei deja ştiau dinainte cine va fi cuplul adoptiv, pentru că la ei, în Anglia, se ştie că foarte multă doreşte să adopte copii”, acuză Florin Barbu.

În decembrie a pierdut procesul, în decembrie. A vrut să facă recurs, dar i s-a spus că îi trebuie foarte mulţi bani - 15-20.000 de lire. Aşa că a început să muncească foarte mult, să strângă bani. Auzind de cazul Bondariu, s-a dus la Ambasada României să ceară ajutorul.

Florin Barbu spune că diplomaţii români au promis că îl vor ajuta, pentru că nu puteau fi luaţi copiii şi să fie daţi spre adopţie fără acordul statului român. Însă, după trecerea timpului, tot ce a primit a fost un mail cu o listă de avocaţi, pentru că Ambasada nu poate face mai mult.

La proces, fosta soţie, care ar fi divorţat (el susţine că nu a primit niciun act în acest sens) a venit însoţită de concubin. Ea a cerut copii să-i fie cedaţi ei, dacă nu tatălui ei sau în cel mai rău caz concubinului. La rândul lui, Florin a solicitat copiii pentru el sau pentru sora sa, stabilită în Spania.

image

Între timp, serviciile sociale din România, în speţă cel din Craiova, au pregătit un dosar în care au arătat că tatăl fostei soţii îndeplineşte toate condiţiile pentru a creşte copiii în ţară, însă „judecătoarea a răsfoit un minut dosarul şi a spus că nu este de acord, pentru că copii nu ştiu bine româneşte şi le va fi foarte greu să se integreze. Când a ajuns la mine, îmi era clar care vor fi motivele: că nu ştiu limba spaniolă, că nu se vor adapta...”.

La această oră, Florin încă mai speră într-o intervenţie a Statului Român, astfel încât copii să fie daţi în grija fie a familei lui, fie a celei fostei soţii, iar pentru persoanele care doresc să ia în adopţie copii, să se gândească la orfani.

„Intru în greva foamei pe termen nelimitat, pentru că fiecare zi a copiilor acolo e un chin. Trebie luaţi cât mai repede acolo. Şi vreau să se rezolve cât mai repede. Nu vreau neapărat copiii pentru mine, au mai soluţii atât în familia mea, cât şi a soţiei. Dacă i-ar despărţi pe copii, cred că i-ar nenoroci pe viaţă. Şi dacă mă arestează, nu mă las. Ştiu cât suferă copiii mei, mă voi lupta mai departe. Nu plec de la Strasbourg până nu îmi salvez copii”, este hotărât Florin Barbu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite