Drăguşul a fost declarat Satul Cultural al României în 2016

Drăguşul
a fost declarat Satul Cultural al României în 2016

Nunta tradiţională de la Drăguş atrage anual mii de turişti. FOTOPrimăria Drăguş.

La competiţia organizată de Asociaţia celor mai Frumoase Sate din România (AFSR) sub patronajul Ambasadei Franţei în România şi al Delegaţiei Wallonie - Bruxelles la Bucureşti au participat 52 de localităţi din toată ţara. Drăguşul a avut cel mai mare punctaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce în 2013 a fost declarat cel mai frumos sat din România, Drăguşul a câştigat acum şi titulatura de satul cultural al României în 2016. Pe următoarele locuri ale competiţiei, la care au participat 52 de localităţi, au fost Sângeorgiu de Mureş (Mureş) şi Ciocăneşti (Suceava).

Satele culturale ale României este un program al AFSR iniţiat în ianuarie 2014 sub patronajul Ambasadei Franţei în România şi al Delegaţiei Wallonie - Bruxelles la Bucureşti. Satul care câştigă competiţia beneficiază de finanţarea proiectelor culturale, dar şi de promovare la nivel internaţional. Scopul competiţiei este acela de la menţine în viaţă cât mai multe sate pitoreşti ale României.

„Cum se va întâmpla şi la noi - şi se întâmplă deja în Italia, în Franţa - sunt sate care dispar. Vor dispărea şi în România. Probabil un sfert din satele româneşti vor dispărea. Asta înseamnă modernitatea. Şansa noastră este ca o parte dintre comunele României să poată supravieţui prin agricultură, turism rural, cultură", a declarat Nicolae Marghiol, preşedintele Asociaţiei celor mai Frumoase Sate din România (AFSR)

Drăguşul un sat unde găseşti tot ce vrei

Drăguşul este un sat atipic care îmbină perfect tradiţiile vechi de sute de ani şi atracţiile moderne. Are un muzeu etnografic, sărbători celebre cum este nunta tradiţională, dar şi meşteri la fel de celebri cum este Nicolae Sofonea cojocarul care a lucrat şi pentru Regele Mihai. Are şi atracţii moderne cum ar fi o pârtie de schi sau un parc de aventură.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările