UPDATE Dragnea: Ponta se retrage din disputa politică şi poate se gândeşte să se retragă la Cotroceni

UPDATE Dragnea: Ponta se retrage din disputa politică şi poate se gândeşte să se retragă la Cotroceni

Liviu Dragnea. FOTO: Mediafax

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, la Poiana Braşov, că mass-media au interpretat greşit postarea făcută de Victor Ponta pe Facebook, susţinând că acesta nu se referă la retragerea din viaţa politică, ci „din disputa politică“, adăugând: „Poate se gândeşte să se retragă la Cotroceni“.

UPDATE ORA 13.00 Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, la Poiana Braşov, că şi la aceste alegeri europarlamentare se va folosi sistemul de comunicare prin SMS, adăugând că acestea sunt "mult mai importante decât cele din 2009, întrucât vor stabili desemnarea candidaţilor pentru prezidenţiale".

"Vom folosi şi la aceste alegeri europarlamentare sitemul de comunicare prin SMS, el a fost folosit şi la alegerile locale şi la referendum şi la alegerile generale. Sigur, la referendum au apărut probleme, dar la celelate celelalte alegeri unde nu ne băteam direct cu «prietenul» nostru, nu au fost probleme. Aşa cum toate partidele au dreptul şi obligaţia să facă numărătoare paralelă şi să transmită rezultatele din fiecare secţie de vot către sediul central al partidului, acest drept îl avem şi noi. Că transmisia se face prin SMS, prin telefon, prin mail, prin porumbei călători contează mai puţin", a spus ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, la o întâlniri cu presedinţii de organizaţii judeţene PSD şi coordonatorii de campanie.
Vicepremierul a mai spus că aceste alegeri "sunt mult mai importante decât cele din 2009 pentru că, practic, ele vor stabili şi desemnarea candidaţilor pentru prezidenţiale".

"Dacă este să discutăm foarte cinstit, foarte corect şi foarte riguros, practic niciun partid important nu are stabilit candiatul final pentru prezidenţiale. Nici măcar Crin Antonescu care este declarat. A avut mai multe intervenţii în care a spus că dacă nu ia 20 la sută la europarlamentare nu mai candidează sau îşi dă demisia sau ceva de genul acesta. Deci, dincolo de importanţa alegerilor europarlamentare pentru viitorul acestei ţări, este important ca în Parlamentul European să meargă social-democraţi cât mai mulţi pentru că prietenii lui Băsescu din Parlamentul European au arătat anii trecuţi că nu iubesc foarte mult această ţară. Pentru români este important ca social-democraţii să fie majoritari în PE pentru că asta înseamnă bunăstare, o grijă pentru categoriile defavorizate, creştere economică nu prin tăieri sau o viaţă austeră", a mai spus Dragnea.

Ponta şi politica

"În ceea ce priveşte comentariile greşite făcute de unele instituţii de presă, acestea nu se referă la retragerea din viaţa politică (n.r. - a lui Victor Ponta). Eu am citit altfel acel mesaj de pe Facebook, în sensul că se retrage din disputa politică şi poate se gândeşte să se retragă la Cotroceni, după alegerile prezidenţiale", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea se află, sâmbătă, la Poiana Braşov, unde se întâlneşte cu preşedinţii de organizaţii judeţene PSD şi cu coordonatorii de campanie.

Premierul Victor Ponta a scris, vineri, pe Facebook că în noiembrie, după câştigarea "ultimei bătălii", îşi doreşte să lase locul în politică altora, "mai tineri", iar el să recupereze din timpul pe care în ultimii 13 ani nu l-a acordat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa sa.

"În urmă cu exact 13 ani, pe 4 aprilie 2001, Premierul Adrian Năstase m-a numit în funcţia de Şef al Corpului de Control al Guvernului! Şi atunci m-am gândit cu regret, dar şi cu mândrie, la cariera mea anterioară de magistrat, dar aşa am crezut că pot să fac mai mult din ce mi-am propus în viaţă. Am încercat în toată această perioadă să folosesc poziţiile publice ocupate (secretar de stat, ministru, deputat, Prim-Ministru) pentru a schimba în bine ţara în care eu şi familia mea ne-am născut şi în care o să trăim tot timpul, cu bune şi cu rele. Cred că acest an este cel mai greu dintre toţi anii de până acum (plin de abuzuri, persecuţii politice, calomnii, nedreptăţi, trădari şi dezamăgiri) - dar şi miza sa este enormă!", scrie Ponta în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

El continuă spunând că "trebuie să punem capăt tranziţiei de la societatea comunistă (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o ţară europeană, cu oameni mai liniştiţi şi mai demni, guvernaţi de valori şi obiective comune, nu de frica de mascaţi şi de linşajul public din partea unor jurnalişti fascisto-comunistoizi!".

"În noiembrie, după ce câştigăm această ultimă şi vitală bătălie, mă voi putea declara mulţumit de ce am realizat! Şi atunci îmi doresc să las locul în politică altora, mai tineri şi mai puţin marcaţi de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu îmi propun să recuperez cât voi putea de mult din timpul pe care în ultimii 13 ani NU l-am dat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa mea", încheie Ponta acest mesaj.

Ulterior, aflat într-o vizită la Sebeş, în judeţul Alba, la inaugurarea lucrărilor de construcţie pentru noua unitate de producţie Star Assembly a Star Transmission, parte a concernului Daimler, Victor Ponta a refuzat să comenteze anunţul făcut pe Facebook.

CITIŢI ŞI:

Ponta a decis să candideze la Preşedinţie? „Las locul tinerilor după alegerile prezidenţiale“

Blaga despre posibila retragere a lui Ponta din politică: „El minte şi când respiră”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: