Două turiste din Iaşi, mamă şi fiică, s-au rătăcit pe Tâmpa

Două turiste din Iaşi, mamă şi fiică, s-au rătăcit pe
Tâmpa

Turistele au fost coborâte în siguranţă de pe munte. FOTOInspectoratul Judeţean de Jandarmi Braşov

Femeile au plecat ieri în drumeţie ca să scape de canicula din oraş. S-au abătut însă de la drumul turistic marcar şi s-au rătăcit în pădure. Au fost salvate de jandarmi şi salvamontişti.

Femeile de 28 şi 53 de ani, mamă şi fiica au vrut să exploreze muntele Tâmpa. A pornit pe un traseu marcat, dar pe drum s-au abătut de la traseul turistic ignorând avertizările S-au rătăcit şi nu au mai găsit drumul înapoi. Speriate, femeile au sunat la 112. În căutatea lor au pornit jandarmii şi salvamontiştii care le-au găsit într-o zonă periculoasă. Din fericire femeile nu au fost rănite şi au fost coborâte în siguranţă de pe munte.

„După aproximativ o oră de căutări cele două turisteau fost găsite, într-o zonă greu accesibilă, acestea fiind ulterior ajutate să coboare de pe Tâmpa la zona pietonală aleea Tiberiu Brediceanu din municipiul Braşov“, a declarat Ciprian Aldeal purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Braşov.

Salvatorii le recomandă turiştilor să nu părăsească traseele marcate. Pe lângă faptul că riscă să se rătăcească oamenii s-au putea întâlni şi cu ursul. Body

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: