Două costume populare purtate de Regina Maria şi zeci de fotografii pot fi admirate la Muzeul de Istorie

Două costume populare purtate de
Regina Maria şi zeci de fotografii pot fi admirate la Muzeul de Istorie

Expoziţia de fotografie poate fi vizitată până în martie. FOTOMuzeul de Istorie

Muzeul de Istorie a vernisat o expoziţie dedicată Reginai Maria. Marea atracţie sunt două costume populare, purtate de regină şi care pot fi admirate până duminică la instituţia de cultură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţia cuprinde 40 de panouri cu fotografii din din ilustraţia cărţilor pentru copii scrise de Regina Maria, lucrări care abundă în desene inspirate din imaginea costumelor tradiţionale româneşti şi a obiectelor împodobite cu motive populare. Expoziţia va putea fi vizitată până în 12 martie. Până duminică la Muzeul de Istorie pot fi văzute în premieră două costume populare purtate de Regina Maria.

Regina Maria a României a fost un ambasador irezistibil pentru opinia publică internaţională în perioada interbelică, o sursă de inspiraţie pentru promovarea artei populare româneşti şi motiv de mândrie pentru românii din ţară şi străinătate. De asemenea, în contextul prezenţei modeste a personalităţilor istoriei României în panteonul istoric mondial şi a listei reduse de personalităţi istorice pozitive legate de Primul Război Mondial, considerăm că un proiect despre Regina Maria, personalitate recunoscută la nivel mondial, subiect de cărţi în spaţiul european şi nord-american, reprezintă un răspuns important pentru nevoia legitimă a românilor de prestigiu naţional şi de reprezentare în istoria şi cultura universal“, a declarat Nicolae Pepene, director al Muzeului de Istorie la vernisajul expoziţiei.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: