Dosarele X în cazul copiilor intoxicaţi în cele două şcoli din Braşov. Toate analizele au ieşit negative

Dosarele
X în cazul copiilor intoxicaţi în cele două şcoli din Braşov. Toate analizele
au ieşit negative

Programul Cornul şi Laptele va fi reluat. FOTOArhivă.

Testele efectuate laptelui şi cornurilor distribuite în şcoli au ieşit negative adică nu au enterobacterii. Rezultatele de astăzi confirm ce au arătat testele preliminare încă de sâmbătă.

Autorităţile au testat laptele, dar şi corunurile. Toate analizele au ieşit negative, adică produsele sunt conforme şi nu prezintă pericol pentru consum. Au fost testate şi paiele şi nu au avut microbi, iar a şcoli nu au fost descoperite probleme de depozitare. Programul Laptele şi Cornul va fi reluat mâine la Braşov.

„Analizele făcute la lapte, dar şi cele la drojdie şi mucegai în cazul cronurilor au ieşit negative, adică nu conţin enterobacterii. Toate sunt în limitele normale admise de Uniunea Europeană. Probele au fost prelevate în condiţiile prevăzute de legislaţie şi am fost chiar foarte meticuloşi şi riguroşi, astfel că am prelevat de două ori mai mult faţă decât era necesar. Vom recomanda ca programul Cornul şi Laptele să fie reluat“, a declarat Dorin Enache, directorul DSPV Braşov.

Practic cauza îmbolnăvirii celor 28 de copii este încă un mister. S-a lansat o ipoteză că elevii au băut lapte prea rece la Braşov, iar la cei cinci elevi de la Codlea ar putea fi vinovate bomboanele de ciocolată pe care copiii le-au mâncat sărbătorind ziua unuia dintre ei. Ancheta epidemiologică contină însă până la determinarea cauzei îmbolnăvirii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările