Doliu pentru cultura braşoveană. S-a stins Liviu Steciuc!

Doliu pentru cultura braşoveană. S-a stins Liviu Steciuc!

O nouă veste tistă pentru braşoveni. Îndrăgitul artist braşovean, care şi-a dedicat întreaga viaţă copiilor, s-a stins, după 45 de ani petrecuţi la Teatrul de copii „Arlechino”. Maestrul Liviu Steciu, cel care în 2012 a primit premiul special UNITER pentru întreaga sa carieră dedicată teatrlui de păpuşi românesc, a plecat dintre noi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regizorul Liviu Steciuc s-a născut la 3 decembrie 1944, în Braşov. Douăzeci de ani mai târziu, după ce a absolvit Institutul de Teatru „I.L. Caragiale“ din Bucureşti a venit la teatrul de copii din  Braşov. La doi ani după Revoluţie,  a ajuns, în mod fericit pentru braşoveni, la conducerea teatrului Arlechino. În 2009, Liviu Steciuc a fost distins cu titlul de cetăţean de onoare al municipiului Braşov.

Eu credeam că o să lipesc afişe sau că o să vând bilete şi, când colo, m-am trezit în biroul directorului, care-mi propunea să dau concurs pentru ocuparea postului de actor păpuşar. Atunci am dat şi prima audiţie. Un regizor m-a pus să citesc nişte fabule şi mi-a zis că mă aşteaptă la concurs. În aceea perioadă mi-am dat seama că am un talent care nu ieşise încă la suprafaţă şi au trecut 45 de ani de la primii mei paşi în acest teatru“, mărturisea artistul în 2009.

În cei 45 de ani de activitate, braşoveanul a rămas cu câteva spectacole în inimă. Cea mai dragă, însă, îi este piesa „Pescarul şi sufletul său“, de Oscar Wilde, la care a lucrat şase luni, până la cele mai mici detalii şi care a fost jucată la festivaluri internaţionale şi s-a bucurat de cele mai multe aprecieri.

Cele mai multe satisfacţii în viaţă le-am obţinut din teatru. Le spun tuturor oamenilor care vin aici să se angajeze că nu pentru bani muncim, ci pentru suflet, şi că trebuie să facă foarte multe sacrificii. Mai spun unii că pentru ei locul de muncă e ca a doua casă. Pentru mine teatrul a fost ca prima casă“, spune artistul.  

Citiţi mai multe despre artistul braşovean într-un articol scris de Adevărul în 2009

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările