Doi turişti din Cehia, salvaţi după ce au încercat să facă un traseu în Bucegi şi au fost aproape de un şoc hipotermic

Doi turişti din Cehia,
salvaţi după ce au încercat să facă un traseu în Bucegi şi au fost aproape de un şoc hipotermic

FOTO Arhiva

Doi turişti din Cehia au fost salvaţi de jandarmii şi salvamontiştii braşoveni după ce au pornit pe un traseu din masivul Bucegi, iar la un moment dat nu au mai putut continua deplasarea din cauza oboselii, a zăpezii şi a temperaturilor scăzute, ei fiind echipaţi necorespunzător. Când salvatorii au ajuns la ei, cei doi turişti se aflau aproape de şocul hipotermic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Jandarmeriei Braşov, doi turişti din Cehia, unul de 24 de ani şi altul de 25 de ani, au plecat vineri după amiază din Bran către Buşteni, pe un traseu montan din masivul Bucegi. La un moment dat, ei nu au mai putut continua deplasarea din cauza zăpezii, a epuizării fizice, a condiţiilor meteo (temperaturi scăzute şi ploaie) şi a faptului că nu erau echipaţi corespunzător. Apelul a fost primit de jandarmi vineri, în jurul orei 19, iar misiunea s-a încheiat după miezul nopţii. La operaţiunea de salvare au participat două echipe, una de salvamontişti, cu vehicul ATV şi una de jandarmi montani.

Şeful Secţiei montane de jandarmi Bran a ţinut în permanenţă legătura cu turiştii, prin telefon şi a reuşit localizarea lor corectă, întrucât aceştia au trimis iniţial coordonate GPS greşite, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei.

Când au fost găsiţi, turiştii erau aproape de şocul hipotermic, se aflau în zona “Fata frumoasă” şi au fost coborâţi în siguranţă până la Refugiul salvamont Zănoaga, din Bran. Ei nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: