VIDEO Doi olandezi au fost reţinuţi la Braşov pentru trafic de droguri

VIDEO Doi olandezi au fost reţinuţi la Braşov pentru trafic de droguri

Tinerii au fost reţinuţi. FOTOArhivă.

Cei doi, alături de alţi trei români au fost prinşi în flagrant de poliţiştii braşoveni în timp ce încercau să vândă 10.000 de pastile de ectasy.

Gruparea a fost monitorizată încă de anul trecut. Suspecţii care erau coordonaţi de cetăţenii olandezi, aduceau drogurile în ţară ascunse în bagaje. Alegeau să vină cu maşini sau autocarul pentri a evita controalele din aeroporturi.

„Inculpaţii, sub coordonarea celor doi cetăţeni olandezi, au organizat procurarea din Olanda a cantităţii de aproximativ 10.000 comprimate Ecstasy şi introducerea drogurilor în România pe cale terestră. Drogurile erau destinate comercializării către consumatorii de pe raza municipiului Braşov. Valoarea drogurilor de mare risc este de 100.000 de Euro“, se arată în comunicatul procurorilor DIICOT.

Captura este una impresionantă având în vedere faptul că tot anul trecut, în toată ţara au fost confiscate 13.000 de pastile de ectasy.

Van Hulten Rudolf Thomas, Marinus Maria, Schellekens Mark Adrianus, Maria Johannes, Sava Vasilica, Chimir Cornelia şi Pauliuc Florin-Constantin au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc. Procurorii D.I.I.C.O.T. vor solicita instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: