Doi îngrijitori au fost atacaţi de urşi la Grădina Zoologică Braşov

Doi îngrijitori au fost atacaţi de urşi la Grădina Zoologică Braşov

Îngrijitorii au fost atacaţi în ţarcul urşilor

Doi ingrijitori au fost atacaţi de urşi în această dimineaţă în timp ce se aflau în ţarcul animalelor de la Grădina Zoologică Braşov. Cei doi bărbaţi au fost internaţi în spital cu multiple plăgi muşcate la cap, torace şi gambe.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 14.30. Conducerea Grădinii Zoologice a oferit un comunicat oficial cu privire la incidentul din această dimineaţă. Potrivit reprezentanţilor Zoo Braşov, cei doi îngrijitori nu s-au asigurat că urşii au ieşit în ţarcul exterior înainte să intre în ţarcul interior pentru a face curăţenie: „În data de 20.08.2018, ora 10.30, la Grădina Zoologică Braşov a avut loc un incident soldat cu rănirea a doi îngrijitori. Aceştia urmau să intre în adăpostul interior din spaţiul unde sunt adăpostiţi trei urşi bruni. Cei doi îngrijitori nu au verificat cu atenţie, aşa cum prevede Regulamentul nostru intern şi procedurile de lucru, dacă cele trei animale sunt ieşite în adăpostul exterior şi dacă, calea de acces în adăpostul interior este închisă corespunzător. La intrarea în adăpostul interior, pentru efectuarea operaţiunilor de curăţenie şi hrănire, unul dintre îngrijitori a fost atacat de un urs rămas în spaţiul interior. Al doilea îngrijitor a intervenit pentru a alunga animalul şi pentru a-şi ajuta colegul. Pe parcursul acestor operaţiuni a fost şi el rănit. Cei doi îngrijitori au reuşit să iasă şi să izoleze toate animalele în spaţiul exterior. Incidentul a fost observat de un vizitator care a anunţat serviciul 112. S-a intervenit prompt, îngrijitorii fiind în momentul de fata internaţi în spital. O anchetă internă este în curs de desfăşurare pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului“

UPDATE 12.15. Cei doi îngrijitori au ajuns la Spitalul Clinic de Judeţean de Urgenţă Braşov unde vor rămâne internaţi.Cei doi pacienţi sunt conştienţi, dar au suferit multe tramatisme. Cei doi bărbaţi prezintă şi multe plăgi muşcate în zona capului, dar şi a toracelui şi a gambelor. Poliţia a demarat o anchetă în acest caz. „Am fost sesizaţi că doi îngrijitori de la Grădina Zoologică Braşov au fost atacaţi de un urs în timp de făceau curăţenie în ţarcul acestuia. Bărbaţii, de 60 şi 47 de ani au suferit multiple traumatisme  fiind în prezent în îngrijirea cadrelor medicale. Poliţiştii Secţiei 4 fac cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs evenimentul. Se va întocmi dosar penal pentru vătămare corporală din culpă“, a declarat Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov. 

Îngrijitorii au intrat dimineaţă în ţarcul urşilor în timp ce făceau curăţenie. Cei doi bărbaţi au fost însă atacaţi şi muşcaţi de un urs. Intervenţia salvatorilor a fost dificilă având în vedere că atacul a avut loc în minteriorul ţarcului unde animalele circulă libere. 

Cei doi bărbaţi au fost scoşi din ţarc şi au primit îngrijiri medicale de la două echipaje SMURD. Ambii bărbaţi sunt în stare gravă şi vor fi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Este primul incident de acest gen de la Grădina Zoologică Braşov. Vom reveni cu amănunte. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările