Doi fermieri germani au trimis 20 tone de cartofi pentru românii din zona Făgăraş. „Oamenii trăiesc din salariile pe care rudele lor le câştigă în Germania“

Doi fermieri germani au trimis 20 tone de cartofi pentru românii din zona Făgăraş. „Oamenii trăiesc din salariile pe care rudele lor le câştigă în Germania“

Ottmar Rudert, Hartmut Neutze şi Günter Rüddenklau au trimis ajutoare în România FOTO: Gerd Henke

Doi fermieri germani au trimis în zona Făgăraş 20 de tone de cartofi, o tonă de făină şi două de zahăr. Asta după ce au primit un apel din partea unui pastor protestant.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agricultorii germani au aflat că nivelul de trai din România este extrem de scăzut şi că mulţi oameni rămaşi fără slujbe nu mai au nici măcar ce să mănânce. Aşa se face că au decis să trimită din Germania 20 de tone de cartofi, o tonă de făină şi două tone de zahăr, notează portalul hna.de.
 
„Un apel urgent de ajutor venit din partea României a ajuns în Germania. Din Făgăraş, Johannes Klein, pastorul parohiei protestante, le-a scris celor doi fermieri Ottmar Rudert (Ostheim) şi Günter Rüddenklau (Westuffeln) şi a atras atenţia asupra situaţiei populaţiei locale, relatând că mulţi oameni din cartierele mai sărace şi din casele de bătrâni se descurcă greu cu mâncarea”, au scris nemţii. 
 
Cei doi fermieri, Ottmar Rudert şi Günter Rüddenklau, au trimis de fiecare dată în ultimii 13 ani ajutoare spre România, Moldova şi Ucraina şi numai anul trecut au livrat 100 de tone de ajutoare. Au fost bani şi bunuri pe care le-au donat sute de persoane, companii şi organizaţii din nordul landului Hessa.
 
„În această primăvară, situaţia s-a înrăutăţit dramatic din cauza pandemiei coronavirusului. Oamenii care trăiau de obicei din salariile pe care rudele lor le-au câştigat în primul rând în Germania ca ajutoare de recoltare, pe şantier sau în abatoare mari nu mai aveau niciun venit”, spun cei doi fermieri.
 
„Nevoia în România este atât de mare încât trebuie să te ocupi de toate doar pentru a putea obţine o slujbă cumva", a scris pastorul Klein. Dar, din cauză că economia atât în ​​România, cât şi în Germania a încetinit, nu mai există locuri de muncă pentru mulţi.
 

Probleme şi în Germania

   
Însă şi fermieri germani se confruntă acum cu probleme din ce în ce mai mari. Mulţi dintre ei nu-şi mai pot vinde marfa supermarketurilor sau resturantelor închise, astfel că au decis să o doneze, ca să nu o arunce. 
 
Este şi cazul fermierului Hartmut Neutze din Schachten, care are în prezent o mulţime de cartofi în depozit. El a donat 20 de tone de cartofi care au ajuns deja la Făgăraş. 

La rândul său, Ottmar Rudert calculează că acest transport va oferi o bază importantă pentru cel puţin o săptămână pentru 10.000 de persoane. Dar nu este doar un transport de cartofi care merge acum în România. Günter Rüddenklau a obţinut vineri o tonă de făină de la o moară din Braunschweig, iar prietenul lui Rudert, Josef Jakobi, de la Körbecke, a găsit uşor să obţină o rafinărie pentru a dona două tone de zahăr.
 
Camionul a cu ajutoare a ajuns în Românmia deja pe 16 aprilie. A stat încărcat câteva zile şi a fost descărcat abia luni, pe 20 aprilie, deoarece duminică a fost Paştele Ortodox, au mai notat nemţii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: