Doar promisiuni pentru Spitalul Clinic Universitar de la Hărman. Există voinţă, dar degeaba. Nu sunt bani

Doar promisiuni pentru Spitalul
Clinic Universitar de la Hărman. Există voinţă, dar degeaba. Nu sunt bani

Spitalul ar  trbeui să se construiacă la Hărman. FOTOmonitorulexpres.ro

Proiectul spitalului a fost făcut în urmă cu mai bine de opt ani. Un spital modern, cu toate specialităţile şi o unitate de urgenţă la standard europene. Finanţarea însă nu a venit de la niciunul din guvernele în ultimele două mandate.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, care era în funcţie şi la punerea pietrei de temelie a spitalului spune acum că nu a renunţat la acest proiect.

„Astăzi ştiu următorul lucru. Că vrem să facem împreună cu domnul Căncescu, preşedintele CJ Braşov,  acest spital. Singurele oprelişti pe care le avem sunt cele legate de finanţare. Pentru că după patru ani de cădere economică, până îşi va reveni România să aibă bani la buget cred că drumul e lung“ a precizat  Eugen Nicolăescu, citat de brasovultau.ro.

Singura speranţă este obţinerea de fonduri europene. De bani de la buget nu poate fi vorba.  „Suntem în discuţii cu Comisia Europeană, atunci când se va definitiva bugetul pentru perioada 2014- 2020, să se includă sume, global vorbind, pentru infrastructura sanitară. Noi avem sepranţe că se va ajunge la asemenea abordare“ a adăugat Nicolăescu.

Proiectul iniţial al spitalului prevedea ca unitatea să se întindă pe o suprafaţă de 14 hectare, fiind formată dintr-un ansamblu de 11 clădiri şi având o capacitate totală 800 de paturi, 12 săli de operaţie şi 22 de cabinete medicale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: