DN11B, care face legătura între Târgu Secuiesc şi Cozmeni, rămâne închis trei luni

DN11B, care face legătura între Târgu
Secuiesc şi Cozmeni, rămâne închis trei luni

Drumul va rămâne închis trei luni

O porţiune de drum a fost afectată de inundaţiile de sfârşitul lunii iunie. Reparaţiile vor începe săptămâna viitoare, dar drumul rămâne închis până la finalizarea lucrărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia Regionala de Drumuri si Poduri Braşov a reuşit să obţină în regim de urgenţa autorizaţia de construire pentru lucrările de refacere a sectoarelor afectate de inundaţii pe drumul naţional 11B, în judeţul Covasna, între localităţile Valea Seacă şi Cătruşa. Lucrările vizează refacerea de la zero a întregului sistem rutier pe doua tronsoane de drum, însumând aproximativ 200 de metri şi reconstrucţia unui podeţ.

„Până la sfârşitul săptămânii preconizam că se va finaliza proiectarea iar lucrările de  refacere vor începe săptămâna viitoare. Din estimările noastre drumul ar trebui redat circulaţiei în aproximativ trei luni, evident că termenul de finalizare poate fi influenţat şi de condiţiile meteo. A fost luat în calcul şi realizarea unor variante de ocolire provizorii a sectoarelor afectate însă, din păcate, din cauza condiţiilor geografice şi a reţelei electrice din zona, sunt  imposibil de realizat“, a anunţat Direcţia Regionala de Drumuri si Poduri Braşov .

DN11B, care face legătura între Târgu Secuiesc (CV) şi Cozmeni (HR) a fost închis în noaptea de 29/30 iunie după ce pârâul Casin a inundat partea carosabilă în mai multe zone, atât în judeţul Covasna cât şi în judeţul Harghita. Până în acest moment pe sectoarele afectate de inundaţii s-au executat doar lucrări care au vizat stoparea extinderii degradărilor prin stabilizarea malurilor.

Ca ruta ocolitoare se recomandă : DN11B Târgu Secuiesc (CV) - DN11C Bixad (CV) - DN12 Cozmeni (HR) - DN11B Cătruşa (CV).

citeste totul despre: