DN 73 piatra de moară a turismului din zona Bran. Drumul este plin de gropi şi aşteaptă să fie reparat de ani buni

DN 73 piatra de moară a turismului din zona Bran.
Drumul este plin de gropi şi aşteaptă să fie reparat de ani buni

Drumul este plin de gropi. FOTOArhivă

DN73 care leagă Braşovul de Piteşti şi trece prin Bran, Moieciu şi Fundata trebuia reparat încă din 2008. Drumul este principalul motiv pentru care Branul nu a fost declarat staţiune turistică de interes naţional deşi are cel mai vizitat obiectiv al României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toate guvernele din ultimii şase ani au promis repsrarea drumului. S-a organizat şi o licitaţie în 2011, s-a desemnat contructorul şi s-a stabilit că reabilitarea drumului costă 275 de milioane de lei. Banii nu au mai fost însă alocaţi de la bugetul de stat, dar s-a promis o nouă licitaţie pentru 2014. Acest lucru nu s-a întâmplat deoare documentaţia tehnică a expirat. Acum CNADNR trebuie să facă un nou proiect care costă 125.000 de lei, dar cel puţin în acest an nu sunt bani de reparaţii.

Porţiunea de drum dintre Râşnov şi Bran este plină de gropi. Din acest motiv Branul nu poate deveni staţiune turistică de interes naţional, titulatură ce i-ar aduce multe avantaje, mai ales la obţinerea de fonduri europene. „La ultima evaluare, am avut un punctaj foarte bun, la un pas de a obţine statutul de staţiune turistică de interes naţional, dar am fost depunctaţi din cauza stării drumului DN 73 Braşov-Piteşti, porţiunea dintre Râşnov şi Bran, dar şi a lipsei unei staţii proprii de ambulanţă. Ne dorim foarte mult să obţinem această titulatură. Am făcut multiple intervenţii pentru refacerea drumului dintre Râşnov şi Bran, dar am înţeles că s-a făcut licitaţia şi se aşteaptă alocarea fondurilor“, a explicat primarul din Bran, Gheorghe Hermeneanu, citat de newsbv.ro.

Pe aceeaşi temă:

Se repară podul pericol dintre Braşov şi Covasna

Camere video la intrările din judeţul Braşov

Braşovul va avea trei autrostrăzi în 2018

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: