DN 73 Braşov – Piteşti va fi reabilitat cu bani de la Guvern anul viitor. Drumul este tranzitat de zeci de mii de turişti în fiecare weekend

DN 73 Braşov – Piteşti va fi reabilitat cu bani
de la Guvern anul viitor. Drumul este tranzitat de zeci de mii de turişti în
fiecare weekend

Drumul este plin de gropi şi aşteaptă să fie reparat de şase ani. FOTOArhivă.

Braşovul aşteaptă de ani buni reabilitarea drumului, mai ales că porţiunea dintre Râşnov şi Bran, cel mai circulat drum turistic din judeţ este un adevărat test pentru şoferi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Porţiunea  de 12 kilometri din DN 73, care duce la Râşnov şi apoi la Bran, este plină de gropi şi de multe ori şoferii fac slalom pe contrasens pentru a le putea ocoli. Acest drum este o piatră de moară şi pentru Bran, o localitatea vizitată în fiecare weekend de mii de turişti. Branul a ratat de două ori obţinerea titulaturii de staţiune de interes naţional din cauza drumului. Pentru că drumul este unul naţional primăriile din Râşnov şi Bran nu au putut face reparaţii din bugetele proprii.

Autorităţile locale au cerut încă de acum şase ani repararea drumului, dar până acum nu s-au găsit fonduri. Acum, Guvernul a întocmit o listă cu 120 de proiecte de investiţii din bani publici care sunt prioritare anul viitor. Printre ele se află şi reabilitarea DN73 Braşov-Câmpulung-Piteşti, o investiţie care va fi finanţară cu 407,7 milioane de lei anul viitor.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: