Dezbatere publică pentru şoseaua cu tuneluri de După Ziduri

Dezbatere publică pentru
şoseaua cu tuneluri de După Ziduri

Şoseaua cu tuneluri ar urma să fie construită după Ziduri. FOTOArhivă.

Consilierul local PNL Ciprian Bucur a anunţat că va fi organizată o dezbatere publică pe tema construirii unei „ocolitoare” a Centrului Istoric din Braşov, pe După Ziduri, având în vedere faptul că s-au iscat o serie de discuţii pro şi contra acestei investiţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Forumul German, dar şi câteva sute de braşoveni s-au declarat împotriva acestei investiţii motivând că se va distruge zona de promenadă de Duăpă Ziduri. Alţi braşoveni sunt pentru acest proiect şi spun că ar fi frumos ca tot centrul Braşovului să fie pietonal, după modeol occidental. În urma dezbaterii publice se va decide dacă investiţia se va realiza sau nu.

Proiectul, despre care se vorbeşte de ani buni, este unul de amploare.  Primăria Braşov intenţionează ca, după modelul marilor metropole, centrul oraşului să fie doar pietonal şi propune o variantă de ocolire a zonei, pe la marginea pădurii de După Ziduri şi peste pârâul „Spurcata“.

Tunelurile ar urma să fie în zona Bastionului Graft şi a Turnului Negru, tocmai pentru a proteja cele două monumente istorice. Şoseaua ar urma să pornească din Livada Poştei şi să ocolească actualele străzi Mureşenilor şi George Bariţiu, pe lângă pădure, prin zona După Ziduri, şi să iasă pe la Maternitate peste pârâul Graft, unde ar urma să fie şi cel de-al doilea tunel. Pentru acest proiect s-au putea obţinere bani europeni. Râşnovul a obţinut finanţare pentru un proiect similar.

Tot în cadrul acestui proiect se va construi şi prima parcare verde din Braşov, în spatele bibliotecii judeţene. Parcarea ar urma să aibă 348 de locuri, iar construcţia să se realizeze pe Dealul Warthe, exact în spatele clădirii bibliotecii. Aceasta va fi integrată în peisaj şi singurele lucruri vizibile vor fi intrarea (care se va face din actuala parcare din Livada Poştei printre clădirea bibliotecii şi cea a transformatorului), dar şi lateralele fiecărui nivel, care vor fi dispuse în trepte. Acoperişul parcării va fi înierbat, astfel că zona va arăta în continuare ca un deal, dar în interiorul său vor fi amenajate cele patru niveluri, fiecare dintre acestea urmând să aibă o suprafaţă de aproape 3.000 de metri pătraţi.

Pe aceeaşi temă:

Guvernul finanţează stadionul de cinci stele de la Braşov

Anul 2014 este anul parcărilor la Braşov

Braşovul va avea trei autrostrăzi în 2018

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: