Despăgubiri imense cerute de un bărbat fostei soţii, după ce l-a acuzat, fără probe, că şi-a abuzat sexual fiicele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un braşovean a cerut în instanţă obligarea fostei soţii la plata a 25.000 de lei reprezentând despăgubiri în scopul reparării prejudiciului moral cauzat prin lezarea demnintăţii, onoarei şi reputaţiei sale. Femeia l-ar fi acuzat că şi-ar fi abuzat sexual cele trei fiice minore pe care cei doi le au împreună.

Foştii soţi au împreună trei fiice, în vîrstă de 16, 14 respectiv 11 ani. Sunt divorţaţi din anul 2012, când locuinţa minorelor a fost stabilită la domiciliul mamei, bărbatul beneficiind de un program de exercitare a dreptului de se întâlni cu fetele.

Tensiunile dintre părinţi s-au agravat în urmă cu doi ani, când mama l-a acuzat pe tată nu doar de un comportament imoral faţă de minore, ci chiar şi de agresiuni sexuale.  

Mai mult, femeia a solicitat suspendarea legăturilor personale ale bărbatului cu fiicele sale, pe calea ordonanţei preşedinţiale. 

Clasarea cauzei cu privire coruperea sexuală a fiicelor 

Judecătoria Braşov a admis cererea de chemare în judecată şi a suspendat legăturile bărbatului cu fetele până la pronunţarea unei decizii definitive.  

Din lipsă de probe, cererea mamei privind obţinerea unei ordonanţe preşedinţiale a fost în cele din urmă respinsă.

Femeia a formulat împotriva fostului soţ şi o plângere penală cu aceleaşi acuzaţii. În urma cercetărilor efectuate, a fost emisă o ordonanţa prin care s-a dispus clasarea cauzei cu privire la săvârşirea infracţiunilor de corupere sexuală a minorilor şi violenţă în familie. 

„S-a încercat suprimarea dreptului de a menţine legături personale cu cele trei fiice" 

Sătul de acuzaţiile femeii, bărbatul s-a îndreptat şi el în instanţă împotriva fostei sale soţii şi a cerut obligarea acestei plata sumei de 25.000  lei, reprezentând despăgubiri în vederea reparării prejuduciului moral cauzat prin lezarea demnintăţii, onoarei şi reputaţiei reclamantului, dar şi a dreptului la viaţă privată.

Băratul a acuzat-o pe mama fiicelor sale de exercitarea abuzivă a drepturilor procedurale, cu referire la cele două cereri de chemare în judecată "prin care s-a încercat suprimarea exerciţiului dreptului reclamantului de a menţine legături personale cu cele trei fiice ale părţilor litigante" şi a unei plângeri penale cu privire la pretinsa faptă de corupere sexuală.

Omul a susţinut că afirmaţiile fostei sale soţii i-au produs „un important prejudiciu de imagine, cât şi o suferinţă emoţională şi psihologică intensă. Deopotrivă, calomniile au fost proferate şi în comunitatea unde locuieşte reclamantul, iar o parte din familia sa a dat iniţial crezare susţinerilor fostei soţii, sens în care raporturile cu acei membri de familie au fost compromise”, după cum se arată în considerentele sentinţei civile 1137 din februarie 2020, pronunţate de Judecătoria Braşov.

Instanţa i-a respins bărbatului cererea privind despăgubirile, considerând că femeia nu a acţionat cu rea-credinţă împotriva fostului soţ, ci convinsă că o face în interesul fiicelor sale.

„Împrejurarea că plângerea penală a primit o soluţie de clasare, iar cele două cereri de chemare în judecată au fost respinse nu face dovada relei-credinţe a pârâtei. Astfel, cum s-a arătat mai sus, demersurile judiciare au fost efectuate având în vedere relatările minorelor cu privire la comportamentul tatălui", se mai arată în considerentele deciziei citate.

Sentnţa civilă prin care bărbatlui i s-a respins solicitarea privin acordarea de despăgubiri nu este însă definitivă. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite