Descinderi la două magazine de vise din Braşov. Cinci persoane au fost reţinute

Descinderi la două magazine de vise din Braşov. Cinci persoane au fost reţinute

Anchetatorii au descins în forţă la Sex Shop Foto. Flavia Cistian

Procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO, sprijiniţi de mascaţii, au descins în forţă la două magazine de pe strada Lungă din Braşov, unde, sub paravanul unui Sex Shop şi al unui magazin de cosmetice, se vindeau de fapt produse etnobotanice. 

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE. 12.55 Cinci persoane au fost reţinute pentru comercializarea de substanţe etnobotanice în magazine din Braşov, după ce aseară au fost făcute cinci percheziţii. Au fost ridicate în total peste 11.600 de pliculeţe cu etnobotanice şi circa 30.000 de euro, anunţă Mediafax. Pe lângă percheziţiile de la cele două magazine de pe strada Lungă, mascaţii au descins şi la locuinţele a cinci dintre suspecţi şi la locuinţa din Bacău a furnizorului de produse etnobotanice, mai scrie aceeaşi sursă.

Anchetatorii au efectuat opt percheziţii, iar la final au plecat cu plasele pline de pliculeţe cu etnobotanice, dar şi cu bani. Numai azi, spre exemplu, Sex Shop-ul a avut încasări de 8.600 de lei. În plus, de la domiciliul unuia dintre suspecţi anchetatorii au ridicat 20.000 de euro şi 20.000 de lei.


„Este vorba de un dosar aflat în lucru la DIICOT-Serviciul Teritorial Braşov, de la începutul lunii martie. În dosar sunt vizate două magazine de produse susceptibile de a crea efecte psihoactive în conformitate cu Legea  194/2011, aşa  numita lege a combaterii etnobotanicelor. La cele două dosare sunt conexate şi dosare mai vechi care privesc aceiaşi autori, depistaţi de-a lungul anilor trecuţi pentru trafic de droguri, tot în cadrul unor asemenea magazine, care au funcţionat în diverse puncte din oraş. În cauză, azi, au fost efectuate un număr de două percheziţii la cele două magazine şi alte cinci percheziţii domiciliare la suspecţii din dosar, precum şi o a opta percheziţie se efectuează cu sprijinul lucrătorilor de la BCCO Bacău, pentru că acolo este unul din furnizori. În urmă cu două zile, pe raza municipiului Braşov, s-a făcut o acţiune de prindere în flagrant a unui furnizor, ridicându-se mărfuri de tip etnobotanic în valoare de peste 25.000 de lei, iar în cursul zilei de azi, la percheziţii, au fost găsite peste 2.000 de plicuri de produse etnobotanice şi deocamdată până la acest moment suma de 8.600 de lei. În acest dosar urmează a fi conduse la sediul DIICOT pentru audieri un număr de cinci persoane, urmând a lua măsurile legale", a spus procurorul Cătălin Borcoman, din cadrul DIICOT Braşov.  Anchetatorii spun că aceste produse etnobotanice erau mascate sub forma unor produse cosmetice sau a unor produse care se vând la magazinele tip sex shop. „În urma unor expertize efectuate prin Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei de la Bucureşti s-a stabilit, în primul rând că, produsele de pe etichetă nu corespundeau celor înscrise în interior şi în conformitate cu toate studiile internaţionale sunt produse derivate ale unor substanţe aflate în tabelul anexă al legii drogurilor, care au efecte similare psihoactive. De asemenea, în cadrul cauzei există şi o parte vătămată, o minoră, care a suferit leziuni corporale de natură psihică ce au necesitat un termen de 16-18 zile de îngrijiri medicale, dosarul urmând a fi transmis în cazul în care se iau măsuri preventive Tribunalului pentru Minori şi Familie",  spus procurorul Cătălin Borcoman din cadrul DIICOT Braşov.


Suspecţii au fost monitorizaţi timp de trei luni până să fie prinşi.
„A fost o muncă titanică, raportată la trei luni de muncă consecutivă. Au fost audiaţi peste 20 de consumatori de astfel de substanţe, au fost duse persoane care au fost internate în spital pentru consumul acestor substanţe la Institutul de Medicină Legală, ocazie cu care s-a stabilit starea lor pentru care au fost internaţi în spital şi sigur multe, foarte multe activităţi care au implicat o activitate asiduuă raportată la cele trei luni de documentare", a spus şeful BCCO Braşov, comisarul şef Gabriel Florescu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările