Ioan Adam şi-a recunoscut faptele în dosarul retrocedărilor ilegale. A cerut să fie judecat în procedură simplificată

Ioan Adam şi-a recunoscut
faptele în dosarul retrocedărilor ilegale. A cerut să fie judecat în procedură simplificată

Ioan Adam va fi judecat ]n libertate sub control judiciar. FOTOMediafax.

Deputatul PSD şi profesorul Ioan Adam, cercetat în dosarul retrocedărilor ilegale alături de Viorel şi Andrei Hrebenciuc, Paltin Gheorghe Sturdza şi Dan Costin Bengescu, a scăpat de arestul la domiciliu. El va fi judecat sub control judiciar. Ioan Adam a cerut să fie judecat în procedură simplificată recunoscând astfel faptele de care este acuzat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit anchetatorilor, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza şi Dan Costin Bengescu sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional prin care urmăreau să obţină venituri prin cumpărare de influenţă sau folosirea funcţiilor. 

Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani

Grupul infracţional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienţa banilor. Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Sturdza a reuşit să intre în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Viorel Hrebenciuc îşi folosea influenţa politică la nivelul instituţiilor şi autorităţilor silvice din Bacău, iar avocatul Ioan Adam intervenea la judecători pentru ca hotărârea instanţei să fie în favoarea lui Paltin Sturza, beneficiarul a 43.000 de hectare de teren forestier şi naşul de cununie al lui Adam.

Adam a fost preşdinte al Judecătoriei Braşov

Ioan Dam este unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi şi profesori de drept din Braşov şi din 2012 este şi deputat. El deţine mai multe terenuri şi case potrivit declaraţiei de avere din 2014.

Ioan Adam a absolvit Facultatea de Drept - Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca în anul 1982. În perioada 1983 - 1994, el a fost judecător la Judecătoria Braşov, între 1990 şi 1994 a fost preşedinte al Judecătoriei Braşov, iar între 1994 - 1995 a fost judecător la Tribunalul Braşov. Din 1995, el este avocat în Baroul Braşov, fondator al S.C.P.A. Adam şi Rusu - Braşov. De asemenea, din anul 2002 Ioan Adam este profesor universitar doctor la Universitatea Transilvania din Braşov. În perioada 2007-2008, Ioan Adam a fost deputat supleant PSD. În 2012, el a fost ales deputat în colegiul uninominal nr. 6 Braşov, fiind membru al Comisiei Juridice.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările