De miercuri se deschid toate pârtiile de schi din Poiana Braşov

De miercuri se deschid toate pârtiile de schi din Poiana Braşov

Pârtia Bradul este preferata turiştilor. FOTOArhivă.

Zăpada din ultimele zile a venit ca o mană cerească pentru hotelieri şi administratorii pârtiilor din staţiunie. În următoarele zile se mai fac mici amenajări, iar de miercuri se va putea schia la maxim în Poiana Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi se schiază în condiţii foarte bune pe pârtia Lupului, în partea superioară, până la telescaunul Ruia, şi pe pârtiile Sulinar, Drumul Roşu, Ruia, Bradul şi Stadion. Stratul de zăpadă măsoară aproximativ 60 de cm, în Postăvarul, şi 50 cm pe pârtia Bradul. Astăzi se lucrează la amenajarea pârtiilor Subteleferic şi partea inferioară a pârtiei Lupului, astfel că, de mâine, va fi deschisă pârtia Subteleferic, iar de miercuri va fi deschisă şi pârtia Lupului, partea inferioară.

Care sunt pârtiile de schi din Poiana Braşov

În Poiană se va schia, în această iarnă pe pîrtia Drumul Roşu, (5,8 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pe pîrtia Lupului (2,62 kilometri) şi variantele pentru pîrtia Lupului (1,84 kilometri), pe Sub Teleferic (2,86 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri)- toate considerate dificile, pe pîrtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri), de dificultate uşoară.

Tarifele la transportul pe cablu

Transportul pe cablu s-a scumpit cu 3% faţă de sezonul trecut. Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola este de 20 lei/călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii.

În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 25 de lei pentru adulţi şi 13 lei petnru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte
De exemplu, o cartelă de 30 de puncte costă 85 de lei pentru adulţi şi 45 de lei pentru copii, iar una de 240 de puncte, 475 de lei pentru adulţi şi 260 de lei pentru copii.

Pentru fiecare urcare în baza cartelei cu puncte, vor fi taxate şase puncte pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă, cinci puncte pentru telecabina Kanzel, patru puncte pentru telecabina Ruia, trei puncte pentru telecabina Lupului, două puncte pentru teleschiurile Bradul şi Ruia sub teleferic, şi un punct pentru teleschiurile Stadion şi Kanzel.

Sunt disponibile şi abonamente. Unul pentru o zi costă 140 de lei pentru adulţi şi 80 de lei pentru copii, unul de o săptămână 530 de lei pentru adulţi şi 275 de lei pentru copii. Unul de zece zile costă 1.000 de lei pentru adulţi şi 600 de lei pentru copii.

Noua hartă a domeniului schiabil din Poiana Braşov

Pe aceeaşi temă:

Noul sezon de schi vine cu o pârtie pentru cu copii şi panouri digitale în Poiana Braşov

Pârtie specială pentru sănii în Poiana Braşov

Cea mai lungă pârtie de schi este în Poiana Braşov


 

 

Foto: Stelian Grajdan

Imagini din aceeasi galerie
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările