Dacia 1300, mândria românilor acum 50 de ani, a făcut spectacol în Piaţa Sfatului

Dacia 1300, mândria românilor acum 50 de ani, a făcut spectacol în Piaţa Sfatului

În pofida ploii mărunte, zeci de persoane au venit să admire vechile Dacii FOTO Sebastian Dan

Câteva zeci de de autoturisme Dacia, de acum câteva zeci de ani, au făcut paradă pe bulevardele Braşovului, poposind în Piaţa Sfatului, unde au putut fi admirate de către braşoveni şi de turişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Una dintre bijuteriile pe patru roţi care au atras curioşii a fost o Dacie 1300 cu seria de şasiu 00002. Suceveanul le povestea celor prezenţi că a găsit maşina în 2013 si a transformat-o dintr-o rablă pe GPL, „care urma să fie aruncată la REMAT, într-o maşină de paradă.  

Este cea mai veche Dacie din Romania si are elemente specifice primelor astfel de automobile fabricate la Mioveni”, spune Danut Crainiciuc, proprietarul şi cel care a restaurat maşina.

 O altă atracţie a evenimentului a fost o Dacie cu volan pe dreapta, de fapt un Renault 12 TS. „Fratele” Daciei 1300 a ajusn la Braşov din Marea Britanie, trnasportată pe o platformă, pentru evenimentul din Brasov.

Proprietar este violonistul Remus Azoiţei, stabilit la Londra, profesor la Academia Regală de Muzică din capitala Marii Britanii. Maşina a fost declarată „cel mai frumos Renault 12 din Marea Britanie”.Potrivit organizatorilor, cele mai multe maşini de la întalnirea Dacia Clasic din 2016 sunt automobile Dacia 1300, model care a început sa se fabrice în România din 1969. Berlina cu patru uşi, 54 Cai Putere şi tracţiune pe puntea din faţă era un automobil modern în Europa anilor 1970.

Dacia 1300 a fost produsă la Mioveni până în 1981 şi este ununul idntre cele mai puternice rbanduri din România. Toate maşinile sunt „în stare perfectă de funcţionare, cu vopseaua stralucitoare şi cu motorul ca după un proaspăt rodaj”, ne-au asigurat organizatorii.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările