Cursurile la Colegiul dr. Ioan Meşotă din Braşov au fost suspendate după ce 14 copii s-au intoxicat cu vaporii emanaţi de adezivul folosit la montarea linoleumului

Cursurile la Colegiul dr. Ioan Meşotă din Braşov au fost suspendate după ce 14 copii s-au
intoxicat cu vaporii emanaţi de adezivul folosit la montarea linoleumului

Muncitorii montau linoleum în corpul nou al colegiului. FOTOArhivă.

Direcţia de Sănătate Publică de dispus suspendarea cursurilor la Colegiul dr. Ioan Meşotă până la stabilirea cauzei exacte a intoxicaţiei elevilor. Au fost prelevate probe şi se aşteaptă rezultatul analizelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia de Sănătate Public a decis, pentru siguranţa elevilor, ca toate cursurile să fie suspendate până când se afla care a fost substanţa care i-a băgat pe copii în spital. Se bănuieşte că ar fi vorba despre adezivul folosit la montarea linoleumului în corpul nou al colegiului care a fost construit anul acesta. Se pare că muncitorii care lucrau în clădire au folosit o aerotermă pentru ca adezivul să se usuce mai repede şi astfel în aer a fost degajată o cantitate mare de vapori. Direcţia de Sănătate Publică a spus că va lua măsurile ce se impun numai după finalizarea testelor de laborator. Potrivit unor surse pe eticheta recipienţilor în care se afla adezivul se menţionează că acesta nu este toxic.

„Am decis suspendarea cursurilor până la aflarea cauzei care a dus la intoxicaţia copiilor. Am luat această măsură pentru siguranţa lor şi pentru a evita orice fel de probleme. S-au prelevat probe care urmează să fie analizate în laborator. Când vom avea rezultatele le vom face publice şi în funcţie de acestea vom lua măsurile legale care se impun“, ne-a declarat dr. Claudia Bularca, purtător de cuvânt la Direcţia de Sănătate Publică Braşov.

14 copii de clasa a-X-a au ajuns marţi seara şi miercuri dumineaţa la Spitalul de Pediatrie din Braşov după ce s-au simţit rău. Cu toţii au fost deja externaţi şi sunt în afara oricărui pericol, intoxicaţia fiind una uşoară. Elevii învăţau într-o sală de clasă apropiată de corpul nou unde se monta linoleum, şi deşi există trei rânduri de uşi, vaporii au ajuns totuşi în clasa copiilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările