Cursuri cu prezenţă fizică la Universitatea Transilvania din Braşov. Ce veste excelentă a primit instituţia de învăţământ superior

Cursuri cu prezenţă fizică la Universitatea Transilvania din Braşov. Ce veste excelentă a primit instituţia de învăţământ superior

Universitatea Transilvania continuă cursurile cu prezenţă fizică FOTO iubescbrasovul

Universitatea Transilvania din Braşov a decis să continue cursurile cu prezenţă fizică, după ce a organizat camere speciale în care să poată fi izolaţi studenţii depistaţi pozitiv. Şcoala a urcat 32 de poziţii în topul mondial al universităţilor din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grădiniţele, şcolile gimnaziale şi liceele au intrat într-o vacanţă neprogramată de două săptămâni, în urma creşterii numărului de infectări şi de decese provocate de pandemie. Ministerul Educaţiei a emis o instrucţiune care recomandă universităţilor trecerea cursurilor în sistem online. 
 
Universitatea Transilvania din Braşov a ales, însă, desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică, cu luarea unor măsuri de siguranţă. 
 
„La fel ca universităţile de Medicină şi Farmacie din ţară, noi continuăm activitatea faţă în faţă şi vom monitoriza zilnic situaţia. Deocamdată avem circa 1% dintre studenţi cu covid. 
 
Nu avem cazuri grave, avem camere pentru izolarea celor infectaţi dar vom monitoriza situaţia şi vom reacţiona în consecinţă. Dacă vom vedea o evoluţie ascendentă, vom lua măsurile de rigoare, următorul pas fiind trecerea în sistem hibrid”, a precizat rectorul Universităţii Transilvania, Ioan Abrudan. 
 
Conducerea universităţii a decis să monitorizeze atent cazurile de Covid-19 care apar în cămine şi a creat camera speciale, în care studenţii infectaţi să poată fi izolaţi. 
 
Pentru ca stundeţii să fie încurajaţi să se vaccineze în număr cât mai mare, Senatul universităţii derulează programul „Bursa de responsabilitate civică”, prin care fiecare student care se vaccinează până la finalul acestei luni primeşte 250 de lei din partea şcolii. 
 
Cât de eficientă a fost această măsură se va putea şti abia la începutul lunii noiembrie, când se vor centraliza datele. 
 
„Studenţii sunt încă în termenul până la care se pot vaccina pentru a putea beneficia de această bursă. Am făcut o chestionare în rândul studenţilor cazaţi în cămine şi aveam 44% rata de vaccinare, cu diferenţe, bineînţeles, de la un cămin la altul. Un procent foarte mare întâlnim în cazul Căminului 10, unde avem studenţii internaţionali”, a mai explicat Abrudan. 
 
Universitatea Transilvania a primit şi o veste foarte bună în aceste zile. Aceasta a urcat 32 de poziţii în clasamentul internaţional Best Global Universities 2022. 
 
Universitatea din Braşov ocupă locul 760 la nivel mondial şi locul 312 la nivel european, în urcare faţă de ediţia precedentă, când s-a poziţionat pe locurile 792, respectiv 328. 
 
Dintre universităţile româneşti, instituţia de învăţământ superior din Braşov se află pe locul 3 în clasament. Pe primele două locuri se situează Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea de Vest din Timişoara.
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările