Cunoscutul realizator al documentarului „Wild Carpathia“ şi-a cumpărat casă în România. Locul ales de Charlie Ottley este în inima munţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Charlie Ottley şi tizul său regal, Prinţul Charles, în România
Charlie Ottley şi tizul său regal, Prinţul Charles, în România

Charlie Ottley, cunoscutul realizator britanic al seriei de documentare TV despre România, s-a mutat în România. Venit pe urmele celebrului său tiz, Prinţul Charles al Marii Britanii, care are o proprietate la Viscri, Charlie Ottley şi-a cumpărat o fermă în acelaşi judeţ, la Braşov.

Sunt 134 kilometri între Viscri şi Şirnea, locul ales de Charlie Ottley pentru noua sa casă. 

Realizatorul TV a cumpărat casa cu terenul întins pe coastele munţilor Carpaţi, de la un sătean bătrân, nea Dorel, care vrea să se retragă la Râşnov. 

Englezul a anunţat achiziţia pe reţelele de socializare Facebook şi Instagram. 

„Ok, deci am devenit mândrul proprietar al unei ferme în Carpaţi, în gloriosul sat Şirnea, graţie partenerei mele Oana şi al tatălui ei Constantin Mihai. 

Plăţile finale au fost făcute şi contractele semnate. Un capitol se încheie, unul nou începe. 

A luat numai 6 luni de birocraţie şi acte, dar am 6.000 metri pătraţi de paradis. E timpul să scoatem nişte dopuri!“, a scris Charlie Ottley.  

Postarea lui Ottley este însoţită de cuvintele-cheie: România, sărbătoare, casă nouă, natură, sălbatic, frumuseţe, sălbăticie, Piatra Craiului, Carpaţi, tradiţional, istorie, wow, acasă, casă, „casă, dulce casă“. 

„Nu voi schimba nimic, doar voi face nişte reparaţii“, a declarat Charlie Ottley la Digi24, despre noua sa casă „din paradis“. El şi-a exprimat credinţa că Şirnea poate deveni un Viscri, din punct de vedere al interesului turistic. 

Charles Ottley - realizatorul TV Wild Carpathia - şi-a cumpărat casă în Şirnea Braşov Sursa Instagram CO
Charles Ottley - realizatorul TV Wild Carpathia - şi-a cumpărat casă în Şirnea Braşov Sursa Instagram CO
Charles Ottley - realizatorul TV Wild Carpathia - şi-a cumpărat casă în Şirnea Braşov Sursa Instagram CO

Sursa Instagram Charlie Ottley

Charles Ottley - realizatorul TV Wild Carpathia - şi-a cumpărat casă în Şirnea Braşov Sursa Instagram CO

Visul lui Charlie Ottley este mai vechi, el dorindu-şi încă din 2013 să îşi cumpere o proprietate în România, în zona muntoasă. 

„Adevărul“ scria la acel timp că britanicul a declarat că intenţionează să-şi cumpere o casă în zona Făgăraşului, ţinut de care s-a ataşat cel mai mult în România. El a povestit că unul dintre cele mai frumoase momente petrecute aici a fost tot în centrul ţării, atunci când a filmat un urs în pădurile Şincii din zona Făgăraşului.

Charlie Ottley a realizat pentru Travel Channel documentarul de promovare al României denumit „Wild Carpathia”, în care apare şi Prinţul Charles în calitate de invitat. Documentarul a avut trei părţi şi a fost cea mai urmărită emisiune de la Travel Channel în ultimii 26 de ani. Cele trei părţiale ale documentarului prezintă zona Făgăraşului şi Viscri, Delta Dunării, Maramureşul şi Bucovina. 

„Impactul acestui program a fost mai mare decât ne-am fi putut imagina vreodată. Şi imediat ne-a fost limpede că mai pot fi făcute multe. Erau şi alte peisaje ameninţate, şi alte zone încântătoare care trebuia arătate lumii.

Astfel, în a doua parte a seriei am ales să ne centrăm pe Băile Herculane, o staţiune geotermală care a fost cândva cel mai important oraş de acest fel din Europa şi care ar putea să cunoască din nou gloria de odinioară dacă ar fi făcute investiţiile necesare.

România este o ţară minunată şi fascinantă. Românii sunt persoane ospitaliere, prietenoase, muncitoare şi mândre“, spune Charlie Ottley, într-un articol postat pe blogul ambasadei Marii Britanii din Bucureşti.

În acelaşi articol prezentatorul este de părere că defrişările ar trebui oprite. „Cea mai importantă resursă pentru România nu este lemnul - este pădurea“, spune Charlie Ottley.

El precizează că nu vorbeşte în acest caz despre abilitatea de a moderniza, ci "de abilitatea şi dorinţa" de protejare a patrimoniului rural, care ar putea genera în viitor cel mai mare venit pentru România.

Documentarul a însemnat o promovare uriaşă pentru România. Alasdair Grant, coproducătorul seriei, a declarat că partea a doua a seriei „Wild Carpathia“ a fost difuzată în 120 de ţări, în 19 limbi.

Pe aceeaşi temă: 

Un prezentator britanic vrea să îşi cumpere casă la Făgăraş, pentru că s-a îndrăgostit iremediabil de Transilvania 

Jurnalistul britanic care a făcut România celebră în toată lumea: „Mulţi străini au idei preconcepute şi nu realizează ce destinaţie fantastică este România“

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite