Cum să mergeţi în vacanţă cu bani mai puţini. Ponturi de la specialişti: „Studiaţi bine locurile pe care vreţi să le vizitaţi“

Cum să
mergeţi în vacanţă cu bani mai puţini. Ponturi de la specialişti: „Studiaţi bine locurile pe care vreţi să le vizitaţi“

Alegerea hotelului poate duce la economii importante ]n bugetul de vacanta. FOTOShutterstock.

Principala piedică în calea unui concediu de vis sunt, de multe ori, banii. Puteţi merge însă în vacanţă şi dacă aveţi un buget mai redus. Totul stă în planificare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Puteţi ieşi mult mai ieftin dacă faceţi planuri din timp. „Dacă doriţi să călătoriţi în afara ţării cu avionul este important să vă hotărâţi din luna ianuarie unde veţi merge la vară. Aşa veţi avea timp să studiaţi toate ofertele companiilor aeriene şi veţi găsi şi promoţii. Dacă luaţi biletele de avion din timp puteţi face reduceri şi de 100 de euro pe persoană“, spune Mihaela Rozea, consultat în turism.

Căutaţi ofertele last minute

O altă variantă de vacanţă la jumătate de preţ este cea a promoţiilor last minute. „Aici depinde şi de ce serviciu aveţi. Dacă vă puteţi lua concediu oricând şi nu trebuie să anunţaţi cu mult timp înainte, atunci urmăriţi ofertele last minute. Veţi avea surpriza să găsiţi destinaţii pe care vi le doriţi la jumătate de preţ. Trebuie doar să fiţi pregăţi să plecaţi de pe o zi pe alta. O altă variantă de a face economie, este să rezervaţi cu early booking şi veţi avea reduceri de până la 30%. De anul acesta este avantajos deoarece costul excursiei nu mai trebuie plătit integral până la finele lunii martie“, mai spune Mihaela Rozea.

Alegeţi cu atenţie hotelul

Alegerea hotelului este foarte importantă pentru buget. „Este bine atunci când plecaţi în vacanţă şi nu aveţi foarte mulţi bani să nu alegeţi un hotel în zona centrală a oraşului unde mergeţi. Veţi plăti locaţia şi puteţi găsi hoteluri mai ieftine şi cu 50%, dar care nu sunt aproape de centru. De multe ori condiţiile de cazare sunt aceleaşi, doar că trebuie să vă deplasaţi mai mult. Economia însă merită cu siguranţă. De asemenea puteţi încerca să faceţi rezervare direct la hotel sau pensiune. Uneori preţurile sunt mai mici dacă trataţi direct cu proprietarul decât dacă cumpăraţi de la o agenţie de turism. Nu este mereu aşa, dar se poate încerca“, mai spune specialistul.

Dacă mergeţi în vacanţă în Europa şi preferaţi să vizitaţi mergeţi cât mai mult pe jos. „O altă metodă de a economisi este aceea de a merge cât mai mult pe jos. Acolo unde este posibil. Altfel folosiţi transportul în comun unde veţi găsi oferte bune dacă cumpăraţi mai multe bilete de metrou sau autobuz. Veţi economisi câţiva euro. De asemenea studiaţi bine înainte locurile pe care vreţi să le vizitaţi. În Occident există multe promoţii în funcţie de zile. De exemplu la unele muzee intrarea este gratuită duminica sau după anumite ore. Puteţi astfel să mai faceţi economie şi să vedeţi ce vă doriţi“, mai spune Mihaela Rozea.

Renunţaţi la restaurante şi terase

Mai puteţi face economie la buget dacă renunţaţi la mesele la restaurant. „Dacă aveţi buget limitat puteţi renunţa la mesele la restaurant care sunt constisitoare. Trebuie să alegeţi între a vedea cât mai multe şi mesele relaxante la localuri. Dacă veţi cumpăra mâncare de la supermarket şi vă veţi face câteva sandvişuri pe zi atunci veţi face economie. La fel este cazul şi la băuturile răcoritoare. În Occident în zonele turistice acestea au preţuri cel puţin duble faţă de supermarket. Vă puteţi lua un suc sau apă într-un rucsac şi veţi mai reuşi să faceţi economie“, mai spune specialistul.

Campingul este o soluţie

Dacă mergeţi în vacanţă cu maşina atunci puteţi face economii foarte mari la cazare. „Dacă alegeţi să mergeţi în străinătate cu maşina atunci puteţi renunţa la hoteluri. În Occident sunt foarte multe campinguri moderne cu toate condiţiile şi veţi economisi bani importanţi. Nu veţi da pe cazare mai mult de 20 de euro pe noapte şi veţi avea bani mai mulţi pentru alte lucruri“, mai spune Mihaela Rozea.

Citeşte şi:

De ce este esenţială vacanţa pentru creierul nostru? Legătura dintre concediu şi creşterea apetitului sexual - explicaţiile psihologilor

Unde mergem în vacanţa de vară. Oferte pentru toate gusturile la Târgul de Turism

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările