Cum au ajuns aproape 100 de braşoveni să nu poată să voteze. „Şi-au dat garanţie buletinele la magazinul de unde îşi luau mâncare pe datorie”

Cum au ajuns aproape 100 de braşoveni să nu poată să voteze. „Şi-au dat garanţie buletinele la magazinul de unde îşi luau mâncare pe datorie”

Poliţiştii au intervenit în scandalul buletinelor de la Ormeniş  FOTO: Arhivă Adevărul

Zeci de locuitori din Ormeniş nu pot vota din cauza faptului că buletinele lor au rămas la magazinul din sat de unde luau mâncare pe datorie

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţie ridicolă la Ormeniş, în judeţul Braşov, unde circa 90 de oameni nu pot să meargăsă voteze din cauză că şi-au lăsat buletinele la proprietarul unui magazin, drept garanţie că vor plăti produsele luate pe datorie. Acum, oamenii s-au dus la magazin şi i-au cerut buletinele, dar au fost refuzaţi de comerciantul care se teme că nu-şi va mai recupera banii.

Întregul scandal s-a lăsat cu dosar penal, scrie portalul NewsBv.ro. Până în prezent, cinci persoane au sesizat în scris cadrele de poliţie cu privire la aceste aspecte, cercetările continuând în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.

,,La data de 26 septembrie, în jurul orei 17.10, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Hoghiz, au fost sesizati prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că administratorul unei societăţi comerciale, ar fi oprit în gaj, mai multe cărţi de identitate ca şi garanţie la unele cumpărături efectuate la societatea pe care o reprezintă.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, dosar instrumentat sub coordonarea unităţii de parchet competente in care se va propune solutie legala la finalizarea cercetărilor”, a declarat pentru sursa citată Alina Ivan, purtător de cuvânt al I.P.J. Braşov.
 
Vă mai recoamandăm şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările