Cristian Cioacă a primit doi ani cu suspendare pentru că a spart căsuţa de e-mail a Elodiei

Cristian
Cioacă a primit doi ani cu suspendare pentru că a spart căsuţa
de e-mail a Elodiei

Cristian Cioacă a fost condamnat şi pentru uciderea Elodiei, FOTOArhivă.

Sentinţa dată astăzi de magistraţii Judecătoriei Braşov nu este una definitivă şi poate fi atacată cu recurs de părţile implicate.

Procesul durează de mai bine de cinci ani. Iniţial a fost judecat de Curtea de Apel Braşov care l-a condamnat pe Cristian Cioacă la trei ani cu suspendare. Sentinţa a fost atactă la Înalta Curte care a decis că instanţa din Braşov nu a fost competentă. Cazul a fost trimis pre rejudecare la Judecătoria Braşov care a deicis astăzi condamnarea lui Cristian Cioacă la doi ani de închisoare cu suspendare.

În acest dosar poliţistul a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în februarie 2009, pentru comiterea infracţiunilor de acces fără drept la sisteme informatice, restricţionare fără drept a accesului la date informatice şi transferul neautorizat de date informatice. Pentru aceleaşi infracţiuni a fost trimis în judecată şi pe hackerul Adrian Niţu, acuzat că l-ar fi ajutat pe Cioacă să spargă căsuţa de e-mail a Elodiei Ghinescu. Cristian Cioacă a susţinut pe tot parcursul procesului a a spart casuţa de email a soţiei sale pentru că era îngrijorat în legătură cu dispariţia ei. Dispariţia Elodiei Ghinescu a fost cel mai mediatizat caz din România, iar soţul ei Cristian Cioacă a fost încă de la începur principalul suspect.

Cristian Cioacă a fost condamnat la 22 de ani de închisoare şi pentru uciderea soţiei sale. Sentinţa nu este definivă, iar Cioacă a fost eliberat sub control judiciar până la finalul procesului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: