VIDEO Crin Antonescu: Îmi dau demisia dacă PNL nu obţine un scor de 20% la alegerile Europarlamentare. Vremea alianţelor a trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu, alături de liderul PNL Braşov Aristotel Căncescu. FOTOSimona Suciu
Crin Antonescu, alături de liderul PNL Braşov Aristotel Căncescu. FOTOSimona Suciu

Preşedintele PNL Crin Antonescu, aflat la Braşov, la reuniunea aleşilor locali ai partidului, nu a ratat momentul să arunce săgeţi către adversarii săi politici Victor Ponta şi Traian Băsescu.

Crin Antonescu a spus că nu va exista o alinaţă cu PDL şi că doreşte ca PNL-ului să meargă pe cont propriu. A mai spus că îşi dă demisia dacă PNL nu obţine un scor de 20%, dar a refuzat să comenteze faptul că şi-a mai anunţat odată demisia şi apoi s-a răzgândit. „După aceste alegeri europarlamentare, partidul trebuie să se aşeze în postura de pivot, de cel mai puternic partid al dreptei. Oamenii care sunt de dreapta sunt bine veniţi în PNL. Nu vom face alianţe cu PDL, timpul alianţelor a trecut.  . O fuziune cu un partid mai mic nu e de acum actualitate, dar teoretic este posibil orice“, a spus Crin Antonescu.

Atacuri la adversarii politici

Liderul liberal a comentat şi mesajul de pe afişele USL de la reuniunea de la Romexpo respectiv „USL trăieşte“. „Acest mesaj este o nouă încercare a de a păcăli oamenii. Când nu ai dorinţa de a respecta angajamenteele electorale, păcăleşti oamenii cu iluzii şi cu lozinci. Sper că pe parcursul acestei campanii vor spune cetăţenilor ce opţiuni au în Parlamentul European. Nu pot merge acolo să spună că USL trăieşte“, a mai spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu a răspuns şi la declaraţiile ministrului agriculturii Daniel Constantin, care a spus că PNL este prizonierul unui mic grup de interese din jurul lui Crin Antonescu. „E caraghios odată în plus. Nu am niciun grup de interese în jurul meu. În jurul meu este PNL, nu am nici neamuri, nici foşti şeri, nici oamenii de la care am împrumutat mari sume de bani. El este un exemplar inteligent, care se supune unui ridicol prin aceste declaraţii. L-o fi pus Ponta să spună, dar putea să zică că vorbeşte de irigaţii“ a mai declarat Antonescu.  

Preşedintele PNL l-a acuzat pe Traian Băsescu că este agent electoral. Asta după ce preşedintele a anunţat mai multe teme elctorale pentru europarlamentare şi a cerut ca alegerile să fie transparente şi corecte.

„Şi eu sper că dacă se vor semnala nereguli în finanţare, în campanie sau la vot, autorităţile trebuie să intervină dur. E normal ca Traian Băsescu să facă acest apel. Nu e normal să fixeze teme şi să anunţe că intră în dezbare. El este tot timpul în dezbatere. Numai că nu stă cu un măr în mână sau pe pupitru. E agentul electoral al unui partid. Ştim toţi că e nepotrivit şi neconstituţional. Noi am anunţat cu câteva ore înainte teme electorale pe care Traian Băsescu le-a preluat în discursul său. Putem spune că a fost un plagiat, dar noi în ţara asta nu ne stresăm prea tare în pe tema asta. Este normal ca preşedintele să propună teme şi nu să le fixeze“, a mai spus Crin Antonescu.

Alegeri prezidenţiale dificile

Întrebat dacă se teme de vreun adversar în cursa prezidenţială, Crin Antonescu nu a dat un răspuns direct. „Alegrile vor fi grele, nu există mari favoriţi. Nu există alegeri prezidenţiale uşoare. Când ajungem acolo vom vedea. Toţi candidaţii trebuie să fie respectaţi“ a mai spus Antonescu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite