Creşă de 10 milioane de lei în Cartierul Astra

Creşă
de 10 milioane de lei în Cartierul Astra

Ultima creşă construită de Primăria a fost cea de pe Carierei. FOTOAndrei Paul

Creşa va fi construită lângă Palatul Copiilor, pe strada Apollo şi va avea 80 de locuri. În total investiţia se ridică la 10,2 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria pregăteşte deja caietele de sarcini deoarece doreşte ca anul acesta să se semneze contractul de execuţie şi să înceapă şi lucrările. Investiţia se ridică la 10,2 milioane de lei din bugetul Primăriei. Noua creşă va fi în cartierul Astra lângă Palatul Copiilor. Imobilul ce va fi construit va avea parter, unde va fi şi creşe, dar şi un etaj unde vor fi mutate birourile Serviciului Administrare Creşe. Creşa va avea disponibile 80 de locuri.

De asemenea, în toamna anului trecut, în urma discuţiilor cu dezvoltatorii imobiliari demarate în vedere extinderii numărului de creşe şi grădiniţe din Braşov, municipalitatea a primit ca donaţie din partea dezvoltatorului din zona Coresi-Tractorul două terenuri care vor fi de asemenea utilizate pentru construcţia unei creşe şi a unei grădiniţe. Terenul mai mare, de 3.167 mp, va fi utilizat pentru construcţia creşei, deoarece normativele în vigoare impun ca noile creşe să fie construite pe un singur nivel, iar pe terenul mai mic, de 700 mp, va fi construită o grădiniţă. În primăvara acestui an vor fi demarate procedurile pentru contractarea realizării studiilor de fezabilitate şi proiectelor tehnice.

În prezent, Braşovul dispune de opt creşe de stat, cu un număr total de 805 locuri, în condiţiile în care cererea este foarte mare, iar Primăria nu dispune de terenuri pentru construcţii noi.Ultima creşă nouă, cea de pe strada Carierei, a fost dată în folosinţă în anul 2013. Acum sunt cu 400 de cereri mai multe decât locuri disponibile la creşe.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: