Cremaliera de la Râşnov va fi gata anul viitor în octombrie. Investiţia se ridică la 15 milioane de lei

Cremaliera de la Râşnov va fi gata anul viitor în octombrie. Investiţia se ridică la 15 milioane de lei

Cetatea Râşnov este principalul obiectiv turistic al oraşului. FOTOAdevărul.

Liftul cu cremalieră va avea două staţii, una de plecare din spatele Casei de Cultură şi a doua la Cetate. Liftul cu cremalieră va face 12 curse pe oră, cu câte 30 de persoane în cabină, estimându-se că va transporta 700 de persoane pe zi. În următoarea perioadă se va desfăşura licitaţia pentri desemnarea contrucţiei, iar lucrările vor începe în toamnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

âşnovul a devenit la finele anului trecut staţiune de interes naţional. Cetatea Râşnov este cel mai vizitat obiectiv turistic din oraş şi a atras anul trecut 200.000 de vizitatori. Cremaliera va creşte numărul de turişti cu 20%.

Lungimea traseului liftului cu cremalieră este de 165 de metri, cu o diferenţă de nivel de 94 de metri. Unghiul de înclinare este de 34 de grade, iar liftul cu cremalieră va avea două staţii, una de plecare din spatele Casei de Cultură şi a doua la Cetate. Liftul cu cremalieră va face 12 curse pe oră, cu câte 30 de persoane în cabină, estimându-se că va transporta 700 de persoane pe zi. Investiţia se ridică la 15 milioane de lei, jumătate bani europeni, jumpătate de la bugetul local.

Şi centrul istoric va fi complet schimbat până anul viitor şi va deveni pietonal. Investiţia se ridică la 4,3 milioane de euro, bani europeni. Contractul a fost semnat, iar lucrările vor începe în vară. Conform proiectului, vor fi înlocuiţi şi stâlpii de iluminat public, cu lampadare prinse de case.

Parc cu dinozauri

Un alt proiect, tot la Râşnov, va derulat de o firmă privată, dar cu susţinere de  la Uniunea Europeană. Este vorba despre amenajarea lui Jurassik Park, lângă Cetate. În parc se vor construi 80 de dinozauri din fibră de sticlă, din care 20 în mărime naturală, iar prin gura unuia dintre ei se va intra în incintă. Parcul cu dinozauri va avea o sală de conferinţe, un restaurant, o sală pentru proiecţii de filme despre evoluţia dinozaurilor şi 60 de locuri de cazare suspendate la nivelul coroanei arborilor pentru a nu ajunge dinozaurii la turişti. Şi acest proiect, în valoare de 4 milioane de euro, ar urma să fie finalizat anul viitor.

Pe aceeaşi temă

Cetatea Râşnov mai tare ca Branul?

Râşnovul a devenit staţiune turistică de interes naţional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: