Cozi uriaşe la plata taxelor şi impozitelor locale

Cozi uriaşe la plata taxelor şi impozitelor
locale

La toate ghişeele au fost cozi mari

Aproximativ 5.000 de persoane au venit să îşi plătească taxele şi impozitele locale. Acestea sunt la nivelul de anul trecut. Impozitele se pot plăti şi on-line, astfel că nu este nevoie să staţi la coadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 8 ianuarie a fost prima zi în care s-au încasat taxele şi impozitele locale pe anul acesta. Cozile au fost immense la toate puncteel de încasare. 5000 de persoane au venit doar ieri la casierii. Majoritatea au fost persoane în vârstă care nu se descurcă la calculator. La Braşov, taxele locale se pot plăti şi on-line. Acestea sunt la fel ca anul trecut, nu au fost aplicate majorări. Anul trecut, din impozite şi taxe locale s-au încasat 214,5 milioane de lei. 

Braşovenii care doresc să utilizeze mijloacele de plată on-line au la dispoziţie portalul primăriei Braşov, www.brasovcity.ro, portalul naţional ghişeul.ro sau ordinul de plată direct în conturile Direcţiei Fiscale Braşov. ontribuabilii care preferă să se deplaseze personal la casierie pentru a plăti au la dispoziţie trei puncte de plată - sediul Direcţiei Fiscale, din str Dorobanţilor nr 4, Agenţia Fiscală din Strada Lungă nr 14 şi Agenţia Fiscală de pe strada Turnului nr 5. 

Pentru plata integrală (indiferent de metodă, on-line sau la ghişeu), pentru întreg anul, a impozitelor pentru clădiri, terenuri sau maşină, până la 31 martie, se acordă o bonificaţie de 5%, valabilă atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice. Dacă nu se doreşte obţinerea bonificaţiei, contribuabilii au obligaţia să plătească jumătate din valoarea impozitului până la termenul de 31 martie, altfel aplicându-se penalităţi. 

Impozitul aferent unei garsoniere cu suprafaţa utilă de 28 mp este aproximativ 87 de lei în zona A a oraşului, 84 de lei în zona B, 81 de lei în zona C şi 78 de lei în zona D.

Pentru un apartament cu două camere, având o suprafaţă utilă de 43 mp, impozitul este de aproximativ 140 de lei în zona A, 125 lei în zona B, 110 lei în zona C şi 104 lei în zona D.

Pentru un apartament cu trei camere şi 66 mp suprafaţă utilă, impozitul datorat va fi de aproximativ 194 de lei în zona A, 175 de lei în zona B, 167 de lei în zona C şi 159 de lei în zona D.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările