Cozi uriaşe la plata impozitelor şi taxelor locale. Dările se pot plăti simplu şi online

Cozi uriaşe la
plata impozitelor şi taxelor locale. Dările se pot plăti simplu şi online

Oamenii au stat ore întregi la coadă. FOTOAdevărul.

Mii de oameni au luat cu asalt ghişeele unde se plătesc tazele şi impozitele locale. Asta deoarece au primit deciziile de impunere şi s-au grăbit să plătească. Impozilele se pot plăti cu reducere până la 31 martie şi fără penalizări până la 30 iunie. În plus se pot achita şi on-line.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angajaţii de la direcţiile fiscale au fost luaţi prin surprindere de miile de braşoveni veniţi să îşi plătească impozitele. De obicei, cozi se formează la începutul lunii ianuarie şi ultima săptămâna din martie când se apropie de expirare termenul în care se acordă reducerea de 5% pentru plata anticipată a impozitului intergral pe un an. Cozile au fost atât de mari încât a fost nevoie de închiderea uşilor, iar accesul s-a făcut pe rând, câte două sau trei persoane. Oamenii au stat şi câte trei ore la coadă. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Fiscale , zilele acestea oamenii au primit deciziile de impunere şi s-au grăbit să plătească.  Impozilele se pot plăti cu reducere până la 31 martie.

Impozitele se pot plăti însă simplu, de acasă, din fotoliu. Braşovenii care doresc să utilizeze mijloacele de plată on-line au la dispoziţie portalul primăriei Braşov, www.brasovcity.ro, portalul naţional ghişeul.ro sau ordinul de plată direct în conturile Direcţiei Fiscale Braşov. Contribuabilii care preferă să se deplaseze personal la casierie pentru a plăti au la dispoziţie trei puncte de plată - sediul Direcţiei Fiscale, din str Dorobanţilor nr 4, Agenţia Fiscală din Strada Lungă nr 14 şi Agenţia Fiscală de pe strada Turnului nr 5. 

Pentru plata integrală (indiferent de metodă, on-line sau la ghişeu), pentru întreg anul, a impozitelor pentru clădiri, terenuri sau maşină, până la 31 martie, se acordă o bonificaţie de 5%, valabilă atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice. Dacă nu se doreşte obţinerea bonificaţiei, contribuabilii au obligaţia să plătească jumătate din valoarea impozitului până la termenul de 31 martie, altfel aplicându-se penalităţi. 

Impozitul aferent unei garsoniere cu suprafaţa utilă de 28 mp este aproximativ 87 de lei în zona A a oraşului, 84 de lei în zona B, 81 de lei în zona C şi 78 de lei în zona D.

Pentru un apartament cu două camere, având o suprafaţă utilă de 43 mp, impozitul este de aproximativ 140 de lei în zona A, 125 lei în zona B, 110 lei în zona C şi 104 lei în zona D.

Pentru un apartament cu trei camere şi 66 mp suprafaţă utilă, impozitul datorat va fi de aproximativ 194 de lei în zona A, 175 de lei în zona B, 167 de lei în zona C şi 159 de lei în zona D.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: