Costul deszăpezirii Braşovului va ajunge la maximum 3,86 milioane de lei. Primăria susţine că va face plăţile şi în funcţie de calitatea serviciilor oferite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţinând cont că Primăria Braşov nu a reuşit încă să încheie un contract pentru salubrizarea şi deszăpezirea străzilor din oraş, procedura de licitaţie fiind în continuare blocată de o contestaţi, edilii au încheiat un nou contract, prin negociere directă cu cei doi operatori care s-au ocupat şi iarna trecută de această activitate.

Contractul are o valabilitate de 3 luni şi, în conformitate cu anunţul de atribuire, suma totală pe care o vor încasa Comprestul şi Eurostrada ar putea ajunge la un total de 3,86 milioane de lei, cu tot cu TVA.

Obţinerea acestor bani va depinde însă de mai multe lucruri, începând în primul rând cu cât de des va fi necesară intervenţia utilajelor de deszăpezire. „Plata se va face în funcţie de numărul orelor de intervenţie, de cantitatea de material anitiderapant folosită, dar şi de calitatea serviciilor prestate de cei doi operatori”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Cei mai mulţi bani ar urma să revină firmei Comprest, un maximum de 2,44 milioane de lei, care are o zonă mai mare de deszăpezit, inclusiv Poiana Braşov şi drumul de acces spre staţiune. Eurostrada ar urma să obţin din acest contract cel mult 1,42 milioane de lei cu tot cu TVA. În schimb, în cazul în care în cele trei luni se vor semna contractele ce vor fi valabile 4 ani, contractele încheiate acum cu cei doi operatori vor înceta.

Valoarea minimă a contractului: 11,5 milioane de euro

Lansată încă din primăvară, licitaţia pentru atribuirea serviciilor de salubrizare a domeniului public şi deszăpezire este din nou blocată de o contestaţie. Procedura a mai fost blocată timp de cinci luni până în august, tot din cauza contestaţiilor. Dacă atunci a fost contestat caietul de sarcini, iar ca urmare a decizie Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor unele prevederi considerate abuzive au fost modificate, ulterior, unul dintre cei trei ofertanţi participanţi la procedură s-a adresat CNSC, după ce a fost descalificat în urma evaluării tehnice a documentaţiei depuse.

Iniţial, 10 firme s-au arătat interesate de acest acord-cadru care ar urma să fie semnat pe o perioadă de 4 ani. Valoarea totală a acestui contract este estimată între 52,41 milioane de lei cu TVA (11,5 milioane de euro) şi 209,66 milioane de lei cu TVA (45 de milioane de euro).

Citeşte şi:

Primăria susţine că a scos 37 de utilaje pe străzi. La orele de vârf, nu se acţionează pentru a nu încurca şi mai tare traficul

Ninsoarea începe să creeze probleme. DN 1, blocat, după ce mai multe maşini s-au tamponat pe serpentinele de la Predeal

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite