Controale la restaurantele şi pensiunile din Centrul Vechi. S-au dat amenzi de 36.000 de lei

Controale la
restaurantele şi pensiunile din Centrul Vechi. S-au dat amenzi de 36.000 de lei

Mizeria era la ea acasă în frigiderul unui restaurant. FOTOPoliţia Română.

Echipele de control au decis să închidă temporar un restaurant unde au găsit mizerie şi alimente expirate. Alte unităţi sunt suspecte de evaziune fiscală.

Poliţiştii, reprezentanţii ITM şi inspectorii OPC au făcut o razie la localurile aflate în Centrul Vechi al Braşovului, dar şi la pensiuni şi hoteluri. În cadrul acţiunii au fost verificaţi 32 agenţi comerciali, fiind aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 36.000 lei şi confiscată suma de 1.100 lei care nu a putut fi justificată.

„În cazul unor agenţi economici verificaţi, reprezentanţii echipei de control au solicitat documentele financiar-contabile şi administrative, în scopul continuării verificărilor şi dispunerii măsurilor legale. Aici au existat suspiciuni de evaziune fiscală. De asemenea, în cazul unui operator economic care îşi desfăşura activitatea în regim de restaurant, ca urmare a neregulilor constatate, a fost dispusă sancţiunea complementară a sistării temporare a prestării serviciilor de alimentaţie publică. Aici a fost găsită multă mizerie, alimente expirate, dar şi depozitate necorespunzător“, se arată în comunicatul poliţiştilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările