Container-capcană într-o zonă frecventată de urşi la Braşov

Container-capcană într-o zonă frecventată de urşi la Braşov

Container-capcană într-o zonă frecventată de urşi la Braşov FOTO Primăria Braşov

Municipalitatea braşoveană a montat un container în care a introdus miere şi peşte pentru a prinde în capcană o ursoaică cu trei pui care obişnuieşte să vină în zonele locuite

Ştiri pe aceeaşi temă

Controversatul mesaj RO-Alert „Ursu băăă!” s-a dovedit că a fost trimis în urma unei sperieturi groaznice pe care a trăit-o o braşoveancă de pe strada Stejerişului din cauza unei ursoaice. După ce s-a aflat întreaga poveste, municipalitatea a decis să ia măsuri. 
 
„Municipalitatea a luat decizia de a monta o capcană pentru urşi într-o zonă în care aceştia apar frecvent. În atenţia noastră, în acest moment sunt două femele, una cu trei pui şi una cu doi pui, precum şi doi urşi masculi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.
Miere şi peşte pentru atragerea urşilor
 
Drept momeală, în containerul în care urmează să fie capturat ursul, specialiştii au pus un borcan de miere şi două conserve de peşte. Acestea vor atrage ursul în container, moment în care uşa va cădea, ursul va fi prins înăuntru şi astfel animalul va putea fi tranchilizat. Reprezentantul municipalităţii a explicat şi de ce s-a luat decizia montării unei capcane şi a a tranchilizării ursoaicei. 
 
„Am luat decizia de a monta o capcană şi de a nu tranchiliza ursul în stare de libertate la recomandarea specialiştilor de la ICAS (actual INCDS - Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură). Aceştia ne-au spus că este destul de periculos pentru că, între momentul tranchilizării şi momentul în care ursul adoarme, acesta poate ataca oamenii”, a mai subliniat Sorin Toarcea.
 
Pentru că niciun alt fond de vânătoare nu a dorit ca urşii de la Braşov să fie relocaţi în zona sa, aceştia vor fi duşi în alte fonduri care aparţin Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt. După ce vor fi prinşi, urşilor li se va monta un dispozitiv de urmărire, astfel încât să se ştie în fiecare moment unde se află şi dacă mai revin în zone locuite.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările