Consiliul Judeţean mai are nevoie de 26 de milioane de euro pentru finalizarea Aeroportului

Consiliul Judeţean mai are nevoie de 26
de milioane de euro pentru finalizarea Aeroportului

Lucrările la pista aeroportului se reiau în această săptămână. FOTOArhivă.

Consilierii Judeţeni au aprobat indicatorii economici şi au stabilit de câţi bani mai este nevoie pentru terminarea aeroportului. Edilii spun că peste 3 ani totul va fi gata, dar încă nu au banii necesari pentru investiţie. Până acum s-a făcut doar 50% din pistă. În total Aeroportul va costa 31 de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean a obţinut un credit de 5 milioane de euro, dar mai este nevoie de încă 26 de milioanede euro. Edilii se vor duce din nou la Guvern că cea bani, dar până acum au fost refuzaţi, deşi există date clare că aeroportul va face profit. În plus va crea 4.000 de locuri de muncă. Guvernul a spus clar că nu va finanţa Aeroportul deoarece Otopeniul este aproape şi se face autostrada Braşov-Comarnic. Până acum însă braşovenii nu au nici autostradă şi nici aeroportul la care visează de 15 ani.

Săptămâna aceasta se vor relua lucrările la pista care va fi finalizată la vară. Între timp edilii caută finanţare pentru Aeroport. „Pentru restul sumei de 26 de milioane de euro ar exista trei surse. Idealul ar fi, într-adevăr, ca aceste fonduri să le primim din bugetul de stat, având în vedere că, până în acest moment, nu am primit niciun leu de acolo pentru această importantă investiţie a judeţului Braşov. Acesta ar fi idealul, dar este puţin probabil ca acest lucru să se întâmple. Al doilea scenariu plauzibil, spun eu, ar fi atragerea altor unităţi administrativ-teritoriale în acest montaj, cum ar fi de exemplu o asociere inclusiv cu primăria municipiului reşedinţă de judeţ, iar a treia variantă, de care s-a mai discutat, este demararea unei licitaţii pentru concesionarea restului de lucrări şi a operării acestui obiectiv de către un partener privat“, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu, citat de newsbv.ro.

Pe aceeaşi temă:

Anul 2014 este anul parcărilor la Braşov

Braşovul va avea trei autrostrăzi în 2018

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: