Conducerea Jandarmeriei Braşov, după petrecerea la care nu s-au respectat măsurile sanitare: Fiecare va fi sancţionat în funcţie de gradul de vinovăţie

Conducerea Jandarmeriei Braşov, după petrecerea la care nu s-au respectat măsurile sanitare: Fiecare va fi sancţionat în funcţie de gradul de vinovăţie

După ce au petrecut fără să respecte regulile de distanţare fizică, jandarmii braşoveni au făcut şi o fotografie de grup. FOTO: arhiva personala

Duminică, 28 februarie, jandarmii braşoveni i-au făcut o surpriză colegului lor care se pensiona: o petrecere scurtă, fără mască şi fără respectarea normelor de distanţare fizică. Conducerea unităţii spune că fiecare participant la eveniment va fi sancţionat în funcţie de ce nrome nu a respectat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pensionarea unui jandarm braşovean a fost prilej pentru o mică petrecere pentru acesta şi colegii săi chiar în unitatea în care îşi desfăşurau activitatea. Tânărul pensionar a fost aşteptat la ieşirea dintr-una din clădirile din curtea Jandarmeriei Braşov de către colegii săi cu muzică, şampanie şi confetti iar unii dintre colegi l-au stropit cu şampanie şi l-au îmbrăţişat pe „Vericu”, aşa cum îl numesc colegii pe tânărul pensionar. La final, cei mai apropiaţi prieteni ai acestuia i-au cerut să facă o fotografie de grup, care să-i amintească de ultima zi de muncă. În fotografie se poate observa că regulile de distanţare au fost complet ignorate de către cei care, potrivit rapoartelor, aplică zilnic sancţiuni contravenţionale braşovenilor care nu respectă aceste reguli. 
 
„Referitor la imaginile apărute in spaţiul public, vă comunicăm faptul că am luat cunoştinţă despre manifestarea care a avut loc în unitatea noastră. Astfel, în seara zilei de 28 februarie, în jurul orei 23:00, la ieşirea din misiune, efective din cadrul unei subunităţi mobile, pe fondul trecerii în rezervă a şefului ierarhic, i-au adus acestuia mulţumiri pentru activitatea depusă în calitate de militar, fapt materializat prin aclamaţii şi urări. În ceea ce priveşte atitudinea cadrelor militare de a se manifesta fără respectarea măsurilor de protecţie individuală la nivelul unităţii noastre s-a stabilit o comisie pentru a verifica acest fapt, şi pentru a se lua măsurile legale care se impun”, a fost primul răspuns oferit de Mihai Preda, purtătorul de cuvânt al instituţiei. 
 
Cum în alte cazuri în care au apărut imagini cu persoane care nu au respectat normele s-au aplicat amenzi, am cerut detalii despre rezultatul anchetei şi despre măsurile luate. „Comisia a stabilit faptul că s-au încălcat regulamentele interne şi prevederile Legii 55/2020  referitoare la măsurile de protecţie sanitară, urmând a se stabili sancţiunile ce vor fi aplicate, în funcţie de gradul de vinovăţie al fiecărui participant.  Imediat ce acestea vor fi aplicate, vor fi comunicate. Au fost aproximativ 35 de persoane prezente la manifestare”, a completat reprezentantul unităţii de jandarmi din Braşov. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările