Condiţii de pregătire de nivel mondial pentru marile speranţe ale schiului românesc. Unde se vor antrena

Condiţii de pregătire de nivel mondial pentru marile speranţe ale schiului românesc. Unde se vor antrena

5 schiori români de 14 ani se vor pregăti pe un gheţar din Austria FOTO Dan Ghiţă

Cei mai talentaţi cinci schiori români de la categoria de vârstă 14 ani se pregătesc pe un gheţar din Austria, la una din cele mai renumite şcoli de schi din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce în România mai avem încă temperaturi de peste 20 de grade Celsius, cinci tineri schiori din ţara noastră vor urma un stagiu de pregătire pe zăpadă naturală. Cei cinci au mers pe un gheţar din Austria, unde vor avea condiţii speciale de pregătire. 
 
Cei 5 tineri  sportivi cu vârsta de 14 ani,  extrem de talentaţi, din schiul alpin românesc au primit o şansă extraordinară. Timp de 12 zile, în perioada 18-29 octombrie 2021, se vor antrena pe Pitztal Gletscher, în Austria, sub îndrumarea unuia dintre cei mai titraţi antrenori de schi, Florian Raich, în cadrul şcolii  fondate de fratele său, Benjamin Raich, multiplu campion modial şi olimpic la schi alpin. 
 
Ioana Corlăţeanu, Bernadette Balogh, Matei Oancea, Zsolt Paska şi David Cernea vor fi însoţiţi de antrenorul federal Alexandru Barbu.
 
„Încercăm să creştem încă de mici talentele schiului românesc. Sper să fie o experienţă bună. Vom participa la Benjamin Raich, la curs, timp de două săptămâni, unde vom avea nişte imagini clare asupra activităţilor pe care le-au desfăşurat până acum aceşti sportive şi sperăm ca toţi să participe în continuare la ele”, a declarant Alexandru Barbu. 
 
Antrenorul federal spune că este vorba despre copiii care au obţinut cele mai bune rezultate în ultimii trei ani, motiv pentru care au fost selecţionaţi să participe la acest stagiu special de pregătire. 
 
Această sesiune de antrenament a fost posibilă datorită implicării financiare şi relaţionale a lui Ştefan Ţînţ, unul dintre cei mai îndârjiţi promotori ai schiului alpin românesc.   
 
„Ideea a plecat cu 5 ani în urmă, pentru o posibilă selecţie a viitorilor campioni ai noştri, care să se poată antrena într-un loc în care s-a născut schiul şi care sperăm să ne aducă satisfacţii în viitor”, a spus Ştefan Ţînţ.
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările