Condiţii excelente de schi în Poiana Braşov şi Predeal. Doar pârtia Subteleferic este închisă

Condiţii excelente de schi în
Poiana Braşov şi Predeal. Doar pârtia Subteleferic este închisă

Poiana Braşov este cea mai aglomerată staţiune din România. FOTOArhivă.

Stratul de zăpadă este de peste 60 de cm în Poiana Braşov şi 40de cm la Predeal, iar temperaturilsunt positive. Vremea este închisă, iar vântul suflă uşor.

În Poiana Braşov pârtia Subteleferic este închisă până în 22 februarie, deoarece pe ea se va desfăşura proba de schi alpin din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European. Restul pârtiilor sunt deschise, iar instalaţiile de transport pe cablu funcţionează la capacitate maximă. Poiana Braşov are cele mai bune pârtii de schi din ţară.


Şi la Predeal condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt foarte bune. Instalaţiile pe cablu, teleschiul şi telescaunul circulă fără probleme.

Care sunt pârtiile de schi din Poiana Braşov

În Poiană se va schia, în această iarnă pe pîrtia Drumul Roşu, (5,8 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pe pîrtia Lupului (2,62 kilometri) şi variantele pentru pîrtia Lupului (1,84 kilometri), pe Kanzel (0,80 kilometri)- toate considerate dificile, pe pîrtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri), de dificultate uşoară. Cea mai lungă pârtie de schi este în Poiana Braşov

Noua hartă a domeniului schiabil din Poiana Braşov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: